Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Адам Адамов, ГЕРБ: Трябва да продължим развитието на страната в един нормален ход

Адам Адамов, ГЕРБ: Трябва да продължим развитието на страната в един нормален ход

Адам Адамов е един от силните кандидати за народни представители от отбора на ГЕРБ-СДС в Бургас. Помориецът е семеен с едно дете. Магистър е по маркетинг и управление на туристическия бизнес и от години работи по специалността си. С политика активно се занимава от 2007-ма година, когато става част от ГЕРБ. Пред „PoligrafF” той коментира настоящата политическа обстановка, както и мотивите да се впусне в предизборна надпревара на национално ниво.

Адам Адамов е един от силните кандидати за народни представители от отбора на ГЕРБ-СДС в Бургас. Помориецът е семеен с едно дете.  Магистър  е по маркетинг и управление на туристическия бизнес и от години работи по специалността си. С политика активно се занимава от 2007-ма година, когато става част от ГЕРБ. Пред „PoligrafF” той коментира настоящата политическа обстановка, както и мотивите да се впусне в предизборна надпревара на национално ниво.  



Какви са Вашите мотиви да влезете в НС и какви ще са Вашите приоритети?

Основен мотив за мен е хаосът, който цари в момента в България – във всяка една област. Обедняването е повсеместно. Всяко едно семейство усеща по джоба си увеличението на всички цени – от енергийните източници до стоките в магазините.

Предходните управляващи казват, че има привнесена инфлация, но нашата инфлация е с 10-15% по-висока от средноевропейската инфлация. Значи нямаме изцяло привнесена инфлация. Войната в Украйна оказа голямо влияние, но имаше вариант за мерки, които да подтиснат тази инфлация. Коментира се, че горивата в България са с 1 лев нагоре. Не направиха нищо по тази тема, за да свалят цените. За газа се доказа с фактури, че е от Газпром, но чрез техни дъщерни фирми и го купуваме с 30-35% по-скъп. До това доведе „промяната“. 

Другият мотив, който ме подтикна да участвам в избори на национално ниво, е че трябва да се дава пример на младите. Нужно е, те да се мотивират и да са съпричастни със случващото се, за да не допускат да се повтаря това, което стана през последната година и половина. За годините, които съм в политиката, мога да дам своя принос за спечелването на тези избори и да продължим в един нормален ход развитието на страната, както и на самите общини. Представител съм на Община Поморие като председател на Общинския съвет, втори мандат съм общински съветник. Мога да заявя категорично, че липстата на правителство, което да взема адекватни решения, се усеща осезаемо. 

Смятам, че тази предизборна кампания е важна крачка за решаването на кризите в държавата. В листата сме местни кандидати от Бургас и региона и ще работим за развитието на нашия регион и реализиране на проекти, които ще повишат качеството на живот на хората от областта. Ще се опитаме да върнем нормалността както в региона, така и в държавата. 


Кои са основните проекти за Бургаски регион, за които ще лобирате, ако станете депутат?

Основни приоритети на ГЕРБ в областта са изграждане на Северния обход, стартиране на Южния обход, кръвен център, детска болница, четирилентовите пътища в региона, осигуряване на работни места в индустриалните зони, продължаване на програмата за саниране и др.Смятам, че приоритетите ще бъдат защитавани не от отделните депутати, а от всички народни представители, които ще влязат от бургаска област. Един депутат, сам по себе си, е по трудно да направи нещо значимо. Спомняме си първите години, 2009-2015 мисля, когато Бургас имаше 6-7 народни представители и Бургаска област тогава процъфтя. Ако народните представители, които ще влязат в следващия парламент, работят по същия начин - нещата ще се получат. 

Много е важна работата по самите общини. Областният град е едно, но повечето малки общини страдат от това, че нямат достатъчно средства, които да достигат до тях. Затова ще гледам проектите, които могат да се осъществяват към общините, да помагаме и на тях. Сега примерно за Поморие Общият устройствен план от 8 месеца е в МОСВ и няма никакво развитие, а ОУП ще отпуши развитието на града. Както индустриалните зони, така и самата община, но по незнайни причини този ОУП не се придвижва. Другото, което за Поморие е много важно и което ако стана народен представител ще го отстоявам, е да се направи втория етап на водния цикъл в града. Това е в старата градска част. Първият етап е направен. В старата граска част обаче тръбите са стари и през ден-два има аварии, които не се отстраняват качествено и следва ремонт на ремонта на авариите от което страдат хората. 


Според Вас, тези избори дали ще са последни? Ще имаме ли кабинет, който да изкара целия си 4-годишен мандат? 

Да се надяваме. Според мен, след като минат изборите на 2 октомври, всяка една от партиите ще седне, ще види своите приоритети и мисля, че ще се стигне до споразумение за съставяне на правителство, защото при евентуални следващи избори през февруари - март, обстановката в страната ще стане още по-лоша и сложна. Ще говорим и комуникираме с всички, с идеята да намерим разумен начин да излезем от кризите.Ние работим да имаме максимален брой депутати, но и в предни парламенти сме показвали, че правителство на малцинството е успявало. Въпреки това съм оптимист и се надявам, че ще има и други партии, ако ГЕРБ не може сама да управлява, които ще ни подкрепят, за да има едно стабилно управление.


Ако и този път народните представители се провалят в управлението, какво следва? Имаше предложение за референдум за президентска република, Вашето мнение по темата?

Относно варианта за президентска република, методът, който предлагат от ИТН е невъзможен, защото сме парламентарна република, която се ръководи от Конституцията, а там ясно е написано как може да има президентска република - със свикване на Велико народно събрание, което да определи начина на управление на държавата. Другата възможност е с 2/3 от народните представители да се промени Конституцията, което също е почти невъзможно. Коментарът на ИТН за полупрезидентска република мисля за абсурден. Няма полубременна жена, така че предложението трябва да бъде или за президентска или за парламентарна република. 

Какво пожелавате на българите?

Бих пожелал на българите да са здрави - те и тяхните семейства, и когато отдат да гласуват на 2 октомври, да го направят с разум, а не под някаква емоция. Видяхме емоцията докъде ни доведе - а именно до нечувана инфлация и прогнози за по-лоша дори от Жанвиденовата зима. Трябва да се гласува с разум! 

За Адам Адамов може да гласувате с номер 24 в бюлетината и преференция 105! 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Политическа реклама*
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега