Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Адемов: Идеята за минимален доход от 400 евро в ЕС е трудно изпълнима

Адемов: Идеята за минимален доход от 400 евро в ЕС е трудно изпълнима

400 евро минимална заплата е добро желание, но ще се съобразява с всяка страна. Това предложение на депутат от Европейската комисия е от вчера, буквално. На този етап предложението е трудно да се рeализира, тъй като съществува икономически дисбаланс между държавите-членки на съюза и ще е трудно параметрите на минималния доход да се изравнят скоро.

400 евро минимална заплата е добро желание, но ще се съобразява с всяка страна. Това предложение на депутат от Европейската комисия е от вчера, буквално. На този етап предложението е трудно да се рeализира, тъй като съществува икономически дисбаланс между държавите-членки на съюза и ще е трудно параметрите на минималния доход да се изравнят скоро.

"На този етап има много страни, в които това много трудно може да се реализира. Проблемът не е в това дали са малко или много тези 400 евро на месец, а дали това са пари, които реалната икономика може да произведе. Пак ще кажа, че ако се въведе такова нещо, то ще се съобразява с реалностите в отделните страни, защото в противен случай бюджетът ще се пробие". Това обяви социалният министър Хасан Адамов пред Нова телевизия.

"Ако се въведе минимум на заплатата в ЕС, това ще ограничи движението на хора към страни с по-високи доходи. Това ще доведе до повишаване на квалификацията и това е целта", обяви още Адемов.

Относно парите за политическите партии, министърът отбеляза, че сегашната формула е била заложена преди години. "Това бе въведено като 5% от минималната работна заплата, която тогава беше 240 лева. Ако ги няма партийните субсидии, какво ще стане?", разсъждава Адемов.

Той коментира и казус, при който пенсионер, който получава над 250 лева и няма да получи добавката от 50 лева, пита защото много други пенсионери ще получат тези пари, въпреки че работят.

"Това е т.н. синдром на границата. Винаги ще го има този проблем. Това се получава, защото няма пълна информация кой работи и кой не. Тук може да зададем и въпросът защо много от хората се възползват от ранното пенсиониране и защо не останат да работят. Големият проблем е в диференциацията. Тази година 55 000 повече хора ще получат помощи. Това успяхме да го осигурим", каза още Адемов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега