Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Акция за почистване на защитена местност "Пода" организират в неделя

Акция за почистване на защитена местност "Пода" организират в неделя

Акция за почистване на защитена местност „Пода” организират в неделя от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Всеки, който иска да допринесе за подобряване на състоянието на защитената територия може да се присъедини.

Акция за почистване на защитена местност „Пода” организират в неделя от  Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Всеки, който иска да допринесе за подобряване на състоянието на защитената територия може да се присъедини.

Защитена местност „Пода” се намира на пътя Бургас – Созопол.  До нея се стига с автобуси с номера 5, 17 и 18 от Бургас. Трите автобусни линии се движат по разписание, което може да намерите на всички автобусни спирки по улица „Христо Ботев”.

След акцията за почистване на защитената територия участниците ще могат да наблюдават птици с помощта на орнитолози. Природозащитен център „Пода” разполага със специално изградени за целта укрития и тераса на две нива, които са изключително добри за запознаване с птиците, който обитават местността.

Посетителският център е снабден и с нужната техника – бинокли и тръби. Всяка година Българско дружество за защита на птиците, като стопанин на защитената местност, организира  почистването й от битови отпадъци. Болшинството от тях попадат в защитената територия от морето, което ги изхвърля на брега, където минава границата на защитената местност. Друга част се дължат на незаконното им изхвърляне в някои участъци от тази малка територия.

В момента във водите на защитена местност „Пода”  се наблюдават зимуващи у нас видове птици. В морето има огромни струпвания от различни видове патици и потапници, както и хиляди лиски (белочели водни кокошки) и малки и големи корморани. Сред тях могат да се видят  стотици чайки и десетки неми лебеди.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега