Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Акцията за купуване на гласове продължава, Рашков с разкрития

Акцията за купуване на гласове продължава, Рашков с разкрития

Задържаните работили в полза на ГЕРБ

Акции за купуване на гласове се провеждат в страната. Вътрешният министър Бойко Рашков обясни на извънреден брифинг, че в Симеоновград е задържан съпругът на кметицата и нейният син. Рашков сподели за арести и на други места, като задържаните са агитирали за гласуване за ПП ГЕРБ, според силовия министър.„Открити са връзки на този човек с други лица, ангажиране с плащане на гласоподаватели за предстоящите избори. Открита е доста голяма сума пари, както и списъци, които са оцветени”, уточни Рашков.

„Искам да изразя своето безпокойство от факта, че политическа партия ГЕРБ активно заплаща участието си в изборите. Желае на базата на престъпления, които се извършват преди вота, да влезе отново във властта. Което е позорно за една политическа партия”, каза още той. Силовият министър обясни, че в много други населени места са извършени действия, които са довели до арести и разпити на свидетели. „Имаме известен политически активист, който, чрез посредник и с осигуряване на финансови средства, е ангажирал няколко души, които да гласуват за партия ГЕРБ”, добави още той.В Любимец снощи са проверени два адреса. „Установени са обитатели, които са свързани, въз основа на фактите, с изборния процес. Там, при претърсване, са открити 75 000 лева, половин килограм злато и множество ценни за разследването предмети. Иззети са лични и дебитни карти”, каза той и добави, че в друг дом са намерени 65 000 лева и са задържани двама мъже.

Снощи в село Малко Градище е проверен търговски обект, стопанисван от съпруг на кметицата на селото. Там са намерени списъци с имена. „И в двата случая - в Любимец и в Малко Градище, са работили в полза на партия ГЕРБ. Там са купували гласове, за да подпомагат по този начин ГЕРБ да се върне на власт”, каза Рашков. В Хасково обяви силовият министър има задържан, както и 10-ина души, които са разпитани. Рашков прогнозира, че този брой може да се увеличи в зависимост от данните, които се съберат. „Има открит списък с имена на лица, предлагали са облаги за гласуване. Изправени сме отново пред данни за престъпление, свързано с изборния процес”, коментира той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега