Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Александър Секулов представя на 25 април книгата си „Възхвала на провинцията“

Александър Секулов представя на 25 април книгата си „Възхвала на провинцията“

Благодарение на своята концентрирана образност и неповторима творческа енергия Александър Секулов вече има своя територия на българската културната сцена. Сценарист, драматург, писател, поет той съчетава еднакво добре различни пластове на културата и езика с такава динамика, експлозивен колорит и индивидуалност , че трудно може да остане незабелязан от взискателния читател.

Благодарение на своята концентрирана образност и неповторима творческа  енергия Александър Секулов вече има своя територия на българската културната сцена. Сценарист, драматург, писател, поет той съчетава еднакво добре различни пластове на културата и езика с такава динамика, експлозивен колорит и индивидуалност , че  трудно може да остане незабелязан от взискателния читател. Най-новата му книга с фрагменти  предлага трансформиращ препрочит на символичните и философки търсения, лежащи в основата на времето и пространството, частици вселена с късчета душа, обединени от неговия търсещ вътрешен глас.

Ефектното заглавие "Възхвала на провинцията” е много по-дълбоко, отколкото изглежда на пръв поглед, някак подсказва ,че читателят ще  намери онзи център, място към който всеки се стреми, но винаги остава извън реалното… или пък не. Между кориците на книгата ще открием белетристични форми, създавани по различни поводи;  остроумна есеистична проза; блестящи малки текстове, философски прозрения; спомени и афоризми.Бургаската премиерата ще се състои на 25 април, от 18.30 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека, залата на етаж 4.

Модератор на срещата ще бъде поетът и журналист Диана Саватева, зам.-кмет с ресор "Култура и вероизповедание".

Александър Секулов е автор на романите "Колекционер на любовни изречения", "Малката светица и портокалите", "Господ слиза в Атина", "Островът", "Скитникът и синовете", "Жена на вятъра" и "Корабът на сирените". Драматург е на Драматичен театър - Пловдив, отличен с награда Аскеер за пиесите „Няма ток за електрическия стол” (2016), „Дебелянов и ангелите” (2019) и Народът на Вазов (2022). Носител на националните награди за поезия Христо Фотев, Николай Кънчев, Перото, Иван Николов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега