Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Алексиев: Музеят на солта ще привлича туристи целогодишно

Алексиев: Музеят на солта ще привлича туристи целогодишно

Проектът по реновиране на „Музея на солта“ в Поморие е вече на 100% приключен. Това съобщи кметът на града Иван Алексиев днес.

Проектът по реновиране на „Музея на солта“ в Поморие е вече на 100%приключен. Това съобщи кметът на града Иван Алексиев днес.

„Целта ни бе музеят да се превърне вцелогодишна търсена атракция, да се повиши качеството на атракцията и тя да стане по-продаваемасред туроператори и туристи,“ обясни кметът на Поморие Иван Алексиев, следкоето допълни: „крайната дата за изпълнение е 23-ти ноември и както виждате отчитаме 100% завършеност на всички дейности в срок. Преасфалтирана е и ул.. Солна като част отпроекта. Предстои общината да поръча табели. Целта е достъпът да емного по-лесен.

През последния туристически сезон, от юни 2013 г. досега, музея са посетили10 630 души, обясни уредникът намузея. Статистиката сочи огромен скок в посещаемостта след реновацията. Част отуспеха на музея се дължи на това, че е уникален по рода си не само у нас, но ина Балканския полуостров, твърдят от музея. Освен това, за солните басейни сегрижи потомственисолар - Николай, който участва вдемонстрациите, показвайки традициите в солодобива на поколения поморийци.

Ръководителят на проекта Кунчо Гайдов направи пълен отчет на извършенитедейности. „Проектът включваше реновиране на сградите и канала, площадките занаблюдение, закупуване на мултимедия за провеждане на лекции и беседи, инсталиранена охранителни системи за видео наблюдение, както и осигуряване наавтобус за организирани посещения през лятото, който в момента се брандира. Очакваме до няколко дни е тук.“ От управата на музеянапомниха и че вече функционира новият уеб сайт на музея.

Една от точките в дневния ред за следващия туристически сезон еобединяването на три поморийски дестинации в пакетен тур – Историческия музей,Древната куполна гробница и Музея на солта, който ще се явява и акцент вобиколката. Предстоят срещи с туроператори за промотиране на атракциите.

Цялостното модернизиране на „Музея насолта“ се осъществява по проект „Поморие- туристическа атракция - град на солта,древна история и традиции” с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионалноразвитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фондза регионално развитие. Общата стойност на проекта е 1 887 705 лв., от които 1 569 088 лв. - съфинансиране отЕвропейския фонд.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега