Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Алексиев: Поморие е основният домакин на СПА форума, Бургас ще ни бъдат подгряващи

Алексиев: Поморие е основният домакин на СПА форума, Бургас ще ни бъдат подгряващи

"Поморие е основният домакин на Международния конгрес по балнео и СПА туризъм, а Бургас ще ни бъде подгряващи", шеговито заяви кметът на Поморие Иван Алексиев по време на пресконференция на УС на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА), проведена в Бургас.

"Поморие е основният домакин на Международния конгрес по балнео и СПА туризъм, а Бургас ще ни бъдат подгряващи", шеговито заяви кметът на Поморие Иван Алексиев по време на пресконференция на УС на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА), проведена в Бургас.  

18-ят годишен конгрес на Европейската СПА асоциация /ЕСПА/ ще се състои в  „Гранд хотел Поморие от 14 до 17 май. Конгресът ще се проведе за първи път в България и обещава да е едно от най-значимите мероприятия в областта на медикъл СПА, СПА и уелнес туризма в Европа за 2013г. Очаква се в Поморие да се съберат участници от водещи международни компании – хотелиери, туроператори, фирми за оборудване на СПА центрове, СПА продукти.

"Поморие е уникален град, с изключително древна история и култура. Хубавото е, че Поморие запази своя чар най-вече в балнеологията. Градът успя да запази безценното поморийско езеро, което е в основата на развитието на града - като се почне с бялото злато (солта), лечебната кал и ред други неща", коментира Иван Алексиев.  

Кметът припомни множеството награди на общината, сред които с огромно значение е призът "посланик на СПА и балнео културата на ООН", получен  на 22 март. Освен това подчерта и факта, че градът вече  е член на Световната асоциация на туристическите градове.  

Зам.-министърът на МИЕТ  Иво Маринов, подчерта, че СПА туризмът ще способства за удължаване на сезона и привличане на туристи с друг статус. Стана ясно, че на Балканите България е водеща в балнео и СПА туризма.    

От своя страна зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев  подчерта, че бурното развитие на туризма в Бургас в последните години, в които градът вече е с 65 хотела и 4 500 места, налага да се отделят средства за други дейности, с които да се привличат повече туристи. Като пример той посочи археологията и развлекателния туризъм. По думите му Бургас и Поморие са един агломерат и заедно ще домакинстват на Конгреса.    

Над 50 са до момента лекторите, потвърдили участие в Конгреса. На събитието ще присъстват кметове на водещи европейски спа общини (Германия, Португалия, Чехия, Унгария, Естония, Литва, Румъния), представители на европейски здравно осигурителни каси и пенсионни дружества и специалисти в областта.    

За първи път Конгресът ще се проведе под форма на уъркшопове. Основен акцент ще е уъркшопът за общините.  Предвидени са уъркшопове за: мениджъри на хотели за работа в условия на криза, за лекари и нови тенденции в рехабилитацията, за изграждане на икономически СПА центрове, за работа на здравните каси и фондове.    

На днешната пресконференция присъстваха още Стефан Шарлопов -  председател на УС на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА), Георги Тръпков и Сийка Кацарова – зам.-председатели  на БСБСПА и Бисерка Хънкова -  изпълнителен директор на „Гранд хотел Поморие”.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега