Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: Община Поморие ще се справи и със стопанисването на плажовете

Ангелкова: Община Поморие ще се справи и със стопанисването на плажовете

Министърът на туризма Николина Ангелкова инициира поредица от срещи по места във връзка с подготовката за новия летен сезон. Днес тя отново гостува в кабинета на кмета Иван Алексиев, а по-късно разговаря и с представители на туристическия бранш в община Поморие. Заедно с парламентарния секретар и съветника си по летен туризъм, министър Ангелкова представи някои от ключовите теми, проекти и очаквания за предстоящия летен сезон. Тя посочи, че тенденциите са много позитивни, съдейки по ранните записвания към момента.

Министърът на туризма Николина Ангелкова инициира поредицаот срещи по места във връзка с подготовката за новия летен сезон. Днес тя отновогостува в кабинета на кмета Иван Алексиев, а по-късно разговаря и спредставители на туристическия бранш в община Поморие.Заедно с парламентарния секретар и съветника си по летентуризъм, министър Ангелкова представи някои от ключовите теми, проекти иочаквания за предстоящия летен сезон. Тя посочи, че тенденциите са многопозитивни, съдейки по ранните записвания към момента.

Основни за страната нипазари като Русия, Германия, Чехия и Унгария, Полша и Румъния бележатзначителен ръст на туристите, като за първи път има регистрирани и планираничартърни полети и от Франция.Като основна тема в инициираната дискусия се очертахаконцесиите и новата концепция за управление на плажовете. „В лицето на ОбщинаПоморие виждаме един добър стопанин, който значително промени облика на града впоследните няколко години, ето защо смятаме, че с този успех Общината би моглада се справи и със стопанисването на плажовете”, коментираха част отприсъстващите браншовици.

Кметът Иван Алексиев аргументира становището си, че общинитетрябва да участват при равни условия с останалите юридическите лица вконкурсите за концесия и посочи необходимостта от засилени проверки поплажовете това лято, така че да се гарантират отличните условия за отдих ипочивка на жителите и гостите на град Поморие. Позицията на кмета Алексиевизцяло бе подкрепена от министъра. Ангелкова уточни, че до 10 дни щепредстави за обсъждане неформална примерна концепция за развитие в тази насока,така че в кратки срокове тя да бъде коментирана, коригирана, задвижена иутвърдена. „Изцяло се следи всичко, свързано с концесиите, и се работи в посокана осигуряване на добър сезон”.

Представителите на бранша получиха полезна информация иотносно възможностите за намаляване на лицензионните такси и други тарифи катодопълнителна мярка за облекчаване на бизнеса. Засегнати бяха и темите законтрола при категоризациите, спазването на обществения ред и проблема снабирането на кадри.Министърът разкри, че за справяне със сивия сектор усиленосе работи с Комисията за защита на потребителите и комисията за защита наконкуренцията, а по отношение липсата на кадри се водят преговори сМинистерството на труда и социалната политика.

„Вече е създаден Съветът закадрите в туризма и заедно с министерствата на образованието и на труда исоциалната политика търсим трайно решение на проблема чрез съгласуване научебните планове и програми, дуално обучение, обмяна на опит и улесняване вносана работна ръка".Утре министър Ангелкова ще обсъди част от повдигнатите днесвъпроси на среща с представители на контролните органи, областна администрация– Бургас и кметовете на черноморските общини.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега