Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Английската гимназия в Бургас финализира един от най-успешните си проекти по програма Еразъм +

Английската гимназия в Бургас финализира един от най-успешните си проекти по програма Еразъм +

С края на проекта се поставя и едно нова начало, свързано със възможността учениците от АЕГ ,,Гео Милев‘‘ да се явят безплатно на изпит за владеене на английски език, при успешното полагане на който, да получат международен сертификат. еди обяд ще преобладава слънчево време.

В началото на 2024 година АЕГ ,,Гео Милев“ отбелязва края на един от най-успешните си проекти по програма Еразъм + ,,English Language Teaching Adventures in Minecraft‘‘. Чрез разработените по проекта интелектуални продукти на ученици и учители се предоставя възможност, посредством един уникален и отговарящ на съвременните образователни тенденции начин, да се насладят на обучението по английски език в класната стая. 

Създадените отделни светове в играта Майнкрафт и интегрираните в тях езикови препятствия, съответстващи на различни нива от Общата европейска референтна рамка за езиците, отразяват актуални проблеми, исторически събития, литературни произведения, които учениците могат да съпреживеят докато учат. Според екипа на проекта, концепцията за игровизация (gamification), базирана на ситуации от реалния живот, насърчава критичното мислене и допринася за развиване на комуникативните умения на учениците. 

Точно поради тази причина партньорите в проекта кандидатстват за акредитация и включването на разработените светове в официалната библиотека на Minecraft Education. С края на проекта обаче се поставя и едно нова начало, свързано със възможността учениците от АЕГ ,,Гео Милев‘‘ да се явят безплатно на изпит за владеене на английски език, при успешното полагане на който, да получат международен сертификат. 

Всичко това се подпомага от специално създадената по проекта платформа, която предоставя достъп до всички необходими на учители и ученици образователни  ресурси, както и на форум с център за помощ в реално време. По този начин всеки желаещ, може да стане част от голямото семейство на известната компютърна игра Майнкрафт. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега