Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Апелативният съд намали присъдата на майка, убила детето си

Апелативният съд намали присъдата на майка, убила детето си

Бургаски апелативен съд измени постановената срещу Атанаска Колева от гр. Сливен присъда, намаляйки наказанието й от 6 години затвор при строг режим, на 4 години лишаване от свобода при първоначален общ режим. Мотивите за намалянето на присъдата са множеството смекчаващи отговорността на подсъдимата обстоятелства, както и личностните характеристики на Колева.

Бургаски апелативенсъд измени постановената срещу Атанаска Колева от гр. Сливен присъда, намаляйкинаказанието й от 6 години затвор при строг режим, на 4 години лишаване отсвобода при първоначален общ режим. Мотивите за намалянето на присъдата самножеството смекчаващи отговорността на подсъдимата обстоятелства, както иличностните характеристики на Колева.

Въззивното дело в Апелативенсъд – Бургас бе образувано по жалба на подсъдимата Атанаска Колева срещу присъдана Окръжен съд – Сливен от 18.12.2013 г. Второистанционният съд е приелизводите от първото дело, но е намерил наказанието й за несправедливо, имайкипредвид емоционалното състояние на жената по време на убийството.

Предвид младата възраст,изключително крехката й психика и подбудите за извършване на деянието, Бургаскиапелативен съд прецени, че тя трябва да търпи наказание 4 години лишаване от свобода.

„Изолирането на подсъдимата от обществото за по-дълъг период, какъвто е определилрешаващият съд, се явява явно несправедливо и не ще допринесе за постигане на превенция”,посочва въззивният съдебен състав.

Припомняме ви, чеКолева бе изправена пред съда, след като изхвърли няколко месечното си бебе оттерасата на жилището си. Детето паднало от височина 5,20 м. и, въпрекиположените грижи, починало на следващия ден.

По това време жената ебила настанена, заедно с детето, в Комплекс за социални услуги в гр. Сливен.Мотивите за деянието й са скандали с бащата на детето, който отказвал да сегрижи за наследника си.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега