Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Апелативният съд намали присъдата на шофьор, причинил смъртта на дъщеря си

Апелативният съд намали присъдата на шофьор, причинил смъртта на дъщеря си

Бургаският апелативен съд намали наказанието на Красимир Живков, признат за виновен за това, че на 28-и юни м.г. причинил инцидент на пътя, довел до смъртта на дъщеря му. Вместо две години, инстанцията наложи една година лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с три години. Въззивният състав е редуцирал от две на една година и срока за лишаване от право на управление на автомобил.

Бургаският апелативен съд намали наказанието на Красимир Живков, признат за виновен за това, че на 28-и юни м.г. причинил инцидент на пътя, довел до смъртта на дъщеря му. Вместо две години, инстанцията наложи една година лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с три години.  Въззивният състав  е редуцирал от две на една година и срока за лишаване от право на управление на автомобил.

Според обвинителния акт, инцидентът  е станал около 13.00 ч.  при обилен дъжд, мокра пътна настилка и  влошена  видимост. Живков  се опитал да изпревари  движещия се пред него автомобил с по-големи габарити. Преминал от средната в най-лявата лента за движение, където заради обилния дъжд изгубил контрол над автомобила си.

Колата се завъртяла на пътя и се ударила в мантинелата. В крайна сметка, превозното средство се обърнало по таван в средната лента за движение. При инцидента загинала дъщерята на шофьора, а съпругата му получила средна телесна повреда.

След обстойна и задълбочена проверка на присъдата наОС-Ямбол  въззивната инстанция е преквалифициралапрестъплението, извършено от  КрасимирЖивков, от чл.343, ал.4 вр. ал.3б."б" вр. чл.342 ал.1 от НК в по-леко наказуемо престъпление по чл.343 ал.1 б."в"вр. чл.342, ал.1 отНК и го е оправдала попървоначално повдигнатото и предявено обвинение за престъпление по чл.343, ал.4 вр. ал.3б."б" вр. чл.342 ал.1 от НК.

Решениетоподлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС в 15-дневен срок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега