Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

АПИ: До средата на ноември ще въведем зимното поддържане на републиканските пътища

АПИ: До средата на ноември ще въведем зимното поддържане на републиканските пътища

От АПИ призовават шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си за движение при зимни условия.

В първите дни с жълт код за опасно ниски температури от Агенция "Пътна инфраструктура" официално започнаха подготовка за зимното поддържане на републиканските пътища.  На Национално съвещание директорите на пътните управления докладваха на председателя на УС на АПИ Георги Терзийски за наличните към момента количества суровини - сол, пясък, луга и техника, с които да се обработват настилките през първите по-студени дни по високопланинските проходи и съоръженията, тъй като там предпоставките за заледявания рано сутрин са най-големи.

"Създадената организация за обработка на настилките при влошаване на времето трябва да е на нужното ниво и към пътноподдържащите фирми, които не изпълняват поетите ангажименти, ще приложим цялата строгост на нормативната уредба", категоричен е инж. Иван Досев, член на УС на АПИ, в чийто ресор е поддържането на пътната инфраструктура. До края на месеца по райони на планиране ще се проведат регионалните срещи за готовността за зимата, в които участват представители на различните институции - Пътна полиция, ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", ИА "Автомобилна администрация" и др. Първата е през следващата седмица. На директорите на областните пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките, като доставките продължават за зимен сезон 2020/2021. Очаква се в периода 1-15 ноември, в зависимост от метеорологичните условия, да бъде въведено зимното поддържане на републиканската пътна мрежа в цялата страна.

От АПИ призовават шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си за движение при зимни условия, да не чакат първите минусови температури, и да следят за доброто техническо състояние на превозното средство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега