Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

АПИ: Гъстата мъгла е тежка аномалия, при която безопасността зависи от шофьора

АПИ: Гъстата мъгла е тежка аномалия, при която безопасността зависи от шофьора

По таблата на "Струма" нямало информация за мъглата, защото системата все още не работела.

"При изключително гъста мъгла и видимост не повече от два-три метра, каквато и интелигентна система да има на пътния участък, най-важна е преценката е шофьора. Анализите, които правим след верижната катастрофа на АМ „Струма“, а и 40-годишният ми опит като шофьор показват, че при подобни природни аномалии, каквато и техника и пътни знаци да има, те остават невидими". Това коментира тази сутрин инж. Дончо Атанасов от Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” в ефира на NOVA във връзка с тежката катастрофа на АМ "Струма".

Изказването му е по повод на обвиненията, които ведомството получи по отношение на инфраструктурата в района на Сандански. От АПИ посочиха, че светлинните табла от т.нар. интелигентна система за известяване все още не работят пълноценно, тъй като няма регионален център, където информацията, която се подава на тях, да бъде обработвана.

От институцията подчертаха неколкократно, че става дума за новоизградена отсечка, сигнализирана с пътни знаци и маркировка по всички правила на нормативната уредба. Срещу мъглата обаче нямало как да се борят с каквито и да било средства, а безопасността зависела изцяло от шофьорите. Към тях от АПИ отправиха препоръки при подобни метеорологични условия да карат с по-ниска скорост и да спазват дистанция.

Припомняме Ви, че тежкият инцидент се случи във вторник. Над 20 автомобила се сблъскаха във верижна катастрофа. От произшествието има един загинал, който е бил блъснат от тир, както и 13 ранени. Част от тях са в критично състояние.

Неизбежно катастрофата бе сравнена с тежкия инцидент край Своге, по отношение на който все още се водят дебати доколко вината е на водачите и доколко произшествието се дължи на инфраструктурата. В този случай обаче институциите отказват да поемат отговорност за поведението на шофьорите на пътя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега