Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

АПИ ще рекламира селските пътища с гумени ботуши

АПИ ще рекламира селските пътища с гумени ботуши

Гумени ботуши, брандирани с логото на ОП "Регионално развитие", са най-новият начин, по който пътната агенция ще рекламира европейската солидарност.

Гумени ботуши, брандирани с логото на ОП "Регионално развитие", са най-новият начин, по който пътната агенция ще рекламира европейската солидарност. Това изисква поредната обществена поръчка за публичност на проекти, финансирани с европейски средства, пише в. "Сега".

300 гумени ботуши за 4680 лв. са част от кампания на обща стойност 600 000 лв., която агенция "Пътна инфраструктура" дава за рекламата на ремонти на селски пътища. Тъй като регламентът на ЕК позволява, но не задължава до 0.4% от стойността на проектите с еврофинансиране да се харчат за реклама, институциите, които оперират със средствата, не се двоумят да раздават пари за дейности със спорен ефект.

В това отношение Столичната община е своеобразен рекордьор, защото обяви поръчка за 1 млн. лв. за реклама на несъществуващия завод за боклук. Изискването за ботушите е в обществена поръчка, според която трябва да се изработят химикалки, тениски, дъждобрани и прочие рекламни материали, които да показват откъде идват парите. Изискването явно се е сторило странно дори на кандидатите, тъй като един от тях изрично е попитал дали не е станала грешка в обявлението.

За всяка от 15-те позиции по програмата, някои от които са за ремонт на 2 км селски пътища, изпълнителят трябва да организира поне по две пресконференции. Това означава, че изпълнителят трябва да осигури поне 4 медии за брифинги, посветени на ремонт от 2 км. Пак за всяка от 15-те позиции трябва да се направи по един информационен видеоклип с продължителност поне 1 минута, "в който по най-подходящ начин да бъдат представени резултатите от изпълнението на проекта". Тези клипове трябва да се завъртят поне 20 пъти в регионалния ефир.

Ремонтът на селските пътища ще бъде рекламиран и с 300 брандирани стенни часовници от метал. 750 чадъра, 9000 дипляни, 300 ключа с флаш памет, 750 дъждобрана, 1500 светлоотразителни жилетки, 300 калкулатора, 1800 платнени чанти и толкова фланелки, 750 керамични чаши, по 1800 бележници и папки, 300 луксозни и 1500 химикалки среден клас са другите рекламни материали, с които ще се оползотворят 600-те хил. лв. За химикалки например са отделени 7200 лв.

Освен ремонта на селски пътища държавата ще рекламира и магистрала "Тракия". Това ще струва 260 000 лв., след като цената падна в търга (прогнозната стойност на АПИ бе 400 000 лв.). Сред рекламните материали са 200 пъзела с картата на България с трасето на магистралата. Химикалките, които ще рекламират селските пътища, струват почти двойно по-малко от тези, които ще рекламират магистрала "Тракия". Една луксозна химикалка, брандирана с цветен печат с логото на ОПРР, за селските пътища ще струва 6 лв., а същата химикалка за "Тракия" ще струва 10.80 лв.

Чашите са на една и съща цена - 6 лв. Светлоотразителните жилетки също струват различно. Въпреки че са брандирани и от двете страни, тези за селските пътища са по-евтини от тези за магистралите - 10.80 лв. срещу 18 лв. Същото е и с чадърите, които имат еднакви характеристики - за селските пътища струват по 22.70 лв., а за "Тракия" - по 18 лв.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега