Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Арестуваха "муле" с кокаин за около 600 000 лева в стомаха

Арестуваха "муле" с кокаин за около 600 000 лева в стомаха

30-годишен мъж, погълнал кокаин за около 600 000 лева , е бил задържан на влизане в страната през ГКПП-Кулата, съобщиха от МВР.

30-годишен мъж, погълнал кокаин за около 600 000 лева , е бил задържан на  влизане в страната през ГКПП-Кулата, съобщиха от МВР.  Той бил част от група за трафик на кокаин от Южна Америка, а точното количество дрога, открито в стомаха му е 1.1 кг.

Международната специализирана операция е организирана от служители от Отдел “Наркотици”-ГДБОП, звеното за борба с организираната престъпност в Благоевград, ГПУ-Петрич и германските компетентни власти. В хода на акцията е задържана и неутрализирана организирана престъпна група, развивала активна дейност на територията на България, Европейския съюз и Южна  Америка.

Дейността на групата е свързана с набиране на куриери и организиране на трафик на наркотични вещества, основно кокаин, от Южна Америка към Европа. За целта били набирани хора, които срещу заплащане пренасяли наркотиците по посочения маршрут. Установени са различни начини за камуфлаж на транспортирания кокаин – пратки, укрити в куфари, багажни чанти, сувенири, чрез поглъщане, в капсуловани предмети, импрегнирани в дрехи и др. Полицаите установили, че на територията на София и Гоце Делчев е изградена мрежа за набиране на куриери на наркотични вещества.

В зависимост от поръчката, те се отправяли на път самостоятелно, а при необходимост - и в съучастие. Кулминация на операцията е задържането на шестима в петък, 17 февруари, когато към 19.30 часа в района на ГКПП-Кулата при опит да влязат  в страната са спрени Е.В. /31 г./, криминално проявените М.К. /30 г./, Д.Д./32 г./, К.Д./41 г./, Г.Т./36 г./, както и С.В. /27 г./ - досега неизвестен на органите на реда.

За Д.Д. се знае, че е организатор на друга престъпна група за незаконен хазарт, банкова и лихварска дейност и през 2008г. срещу него е било образувано досъдебно производство. Задържаните са адресно регистрирани в Гоце Делчев и в София.

Групата опитала да осъществи трафик на кокаин във вид на 90 капсули с общо тегло 1,1 кг, погълнати от М.К. Установено е, че наркотичното вещество е било предназначено за разпространение на територията на страната ни. Предприети са обиски и претърсвания и в хода на продължаващото разследване са иззети кокаин, амфетамин, множество мобилни телефони, задгранични паспорти с печати от Доминиканската Република, самолетни билети и пари.

По случая е образувано досъдебно производство. На шестимата е наложена  мярка за неотклонение “задържане под стража”. Действията по разследването продължават.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега