Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Aрт-инсталации и пърформанси привлякоха стотици бургазлии на "Включи града"

Aрт-инсталации и пърформанси привлякоха стотици бургазлии на "Включи града"

На 13 и 14 юни за четвърта поредна година в рамките на „Включи града“ бургаската публика попаднa във вихъра на модерни арт инсталации, пърформънси, концерти и изложби на нестандартни места.

На13 и 14 юни за четвърта поредна година в рамките на „Включи града“ бургаскатапублика попаднaвъв вихъра на модерни арт инсталации, пърформънси, концерти и изложби нанестандартни места. Сегментарт-инсталации и тази година предизвика голяминтерес. Танцуващитероботи на талантливия артист Петер Холден успяха да впечатлят със стриктно координираните си движения малкии големи. За това допринесе и една от залите в пространството на обновенияекспо-център „Флора“, която се превърна в естествен и много сполучлив декор нанеобикновената инсталация.

Точнопред роботите е позициониран Павилионът на любовта, който чрезсъчетанието на поезия, архитектура и интеракция провокира минувачите с интереснитеси форми и функции. Инсталацията е достъпна и след фестивала, така че всеки,който иска да се докосне до нещо интересно и необикновено, може да го направив следващите дни.Изложбитетази година бяха белязани от международно участие, пъстрота и много чувство захумор.

Mixed up 3 ишаржове на едни от най-известните личности са експонирани във Флората и щеостанат там и след фестивала, за да зарадват още много бургазлии и гости награда.Победителката от X-Factor– Жана Бергендорф, изнесеконцерт заедно сгрупа „Горещ пясък” и предизвикаистински фурор на площад „Тройката“.

Концертната програма тази година беразнообразена от необичаен, но много интересен концерт на старинни инструментинасред Морската градина. Освен тях музикалният сегмент включваше рок-концерт иКараоке на открито на „Охлюва“, а бургаски диджеи забавлявах меломантите следзалез слънце на терасата до Морското казино.Най-пъстротопространство отново беСтената на приказките, където и в двата дни малки и пораснали деца изработвахакукли, рисуваха чадъри и редяха 3D-пъзели.

„Театърът на Карабас“представи историята на приказния герой Пинокио по един различен начин, а многоот любознателните гости на „Включи града“ научиха как се рисува върху вода във„Флората“.Спектакъл„Огън и светлина“ на Пантеона представи уникално съчетание от няколко видаизкуства. Пред очите на стотици любопитни погледи Калин Сърменов водешенеобикновеното шоу, в което участие взеха балерини, Led-роботи и специалисти по огъня,които оставиха без дъх насъбралата се публика.

Рисуванена колела за пореден път провокира към доброта и толерантност, а продукт натова социално събитие бяха множество текстилни аксесоари, чиято цветна окраскабе направена изцяло и само от колелата на инвалидни колички.Другиятсоциален акцент, който предизвика истинско удивление, бе танцовият спектакъл „Дишам“,който въвлече в иновативни движения удивените минувачи. Този пърформанс с инвалидниколички бе още едно доказателство за силата на човешкия дух.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега