Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Асен Василев не успя да гласува, заличен е от избирателните списъци

Асен Василев не успя да гласува, заличен е от избирателните списъци

Причините за това все още се изясняват, но версиите са няколко.

Вотът на финансовия министър Асен Василев бе отказан днес в Хасково заради липсата на уседналост у нас. Василев пристигна по обяд в секционната избирателна комисия (СИК) №28 в Хасково, за да упражни правото си на глас.

Оказа се, че той е включен в т. нар. "забранителен списък". Той и придружаващите го хора от щаба на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) се отправиха към местната община, за да се сдобият с документи, които биха му позволили да гласува, без да направят изявления.

Ние направихме запитване до общината и се оказа, че отказът на СИК е основателен, коментира на брифинг председателят на Общинската избирателна комисия Добромир Якимов. Проверката показа, че настоящият адрес на г-н Василев от 2000 година е в САЩ, поясни той. До този момент няма данни този адрес да е променян или неактивен, добави Якимов.

На въпрос как това би било поправимо Якимов отговори, че Василев трябва да представи доказателства пред отдела "Гражданска регистрация и административно обслужване", че тези данни не са верни и че той неправилно е включен в този забранителен списък и то с документ от САЩ. По-нататък следва да получи удостоверение по чл. 40 от Избирателния кодекс и да завери декларация, че не е гласувал и няма да гласува на друго място.

Правилото обаче е и настоящ, и постоянен адрес да са в България, а поне единият да е на територията на общината, където се гласува, добави още Якимов.

По думите му отказът на СИК може да бъде обжалван пред Общинската избирателна комисия, която се произнася незабавно, а последна инстанция е Централната избирателна комисия.

БТА изпрати до щаба на ПП-ДБ в Хасково запитване докъде е стигнало развитието, но домомента от там няма отговор.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега