Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Асен Василев: Ще бъдем конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ

Асен Василев: Ще бъдем конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ

"ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” имат пълно мнозинство. Те свалиха нашето правителство и вкараха страната в нови избори. Отговорност на тази коалиция е да даде алтернативно управление”, подчерта Василев.

Продължаваме промяната ще бъде конструктивна опозиция на ГЕРБ. Това стана ясно от Асен Василев на пресконференция на Изпълнителния съвет на ПП „Продължаваме промяната“.Ръководството на партията коментира актуални теми, като с най-голям интерес се очакваше позицията на ПП по предложените от ГЕРБ-СДС преговори със съдействието на външни медиатори.

"Над половин милион избиратели подкрепиха „Продължаваме промяната“ с ясното послание, че ние няма да влезем в коалиция на кражбата. След изборите, ние правим точно това, което сме обещали на нашите избиратели. Българските избиратели бяха изправени пред много ясен избор - от една страна управление, което видяха през последните 8 месеца и от друга страна връщане към управлението на ГЕРБ и г-н Борисов. Изборът беше направен. Сега мандатоносителят има възможността и правото да сформира кабинет. Така както ние като победители в изборите миналата година направихме една много трудна и много сложна коалиция, която беше организирана на принципа, че трябва да има нов модел на управление", поясни Василев и посочи, че най-важното нещо за България в момента е да има стабилно управление. 

"Ние ще бъдем конструктивна опозиция, няма да пречим на сформирането на кабинет и има редица политики, които искаме да подкрепим и се надяваме да бъдат предложени, добави още той.

Кирил Петков обясни, че не очаква разцепление на парламентарната група на ПП, ако се стигне до гласуване на правителство, предложено от ГЕРБ. „ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” имат пълно мнозинство. Те свалиха нашето правителство и вкараха страната в нови избори. Отговорност на тази коалиция е да даде алтернативно управление”, подчерта Василев. Той добави, че не биха подкрепили служебното правителство да остане редовно, защото „има доста министри, чието поведение е странно”. Като пример посочи енергийния. 

Кирил Петков от своя страна изреди приоритетите на ПП в 48-то Народно събрание: Закон за корупционната комисия с разследващи функции, механизъм за разследване на главния прокурор и увеличаване на минималната работна заплата на 860 лв., увеличаване на пенсиите с 20%, нова дефиниция за енергийна бедност и две тарифи за ток, газ, вода и парно на база консумация, вдигане на данъчния кредит на младите семейства с деца, таван на цената на тока за бизнеса от 250 лв. на мегават час, таван за цената на газа от 300 лева на мегават час, продължаване на политиката за запазване на заплатите на учителите - 125% от средната работна заплата, гарантиране на минимална работна заплата за младите медсестри и лекари от 1 500 лв. за медсестра и 2 000 лв. за млад лекар, запазване на данъчната политика, ограничаване на бюджетния дефицит на 3%, подкрепа за влизането на България в еврозоната и Шенген, увеличаване на прага за ДДС до 160 000 лв., приемането на 22-те закона за Плана за възстановяване и устойчивост. 

Коментирано бе, че ще работят с всички партии по приемане на тези политики. На въпрос какво следва, ако вторият мандат дойде при ПП, от партията коментираха, че ще проведат Национален съвет, за да бъде взето решение. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега