Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Атанас Зафиров: Кабинетът на Габровски е съставен с личното участие на Борисов

Атанас Зафиров: Кабинетът на Габровски е съставен с личното участие на Борисов

"Всички народни представители на БСП ще участват в гласуването на кабинета и ще бъдат против"

„Проектокабинетът „Габровски“ направи опит за създаване на мостове към другите политически сили, но това не променя факта, че това е кабинет, съставен от ГЕРБ. Позицията ни остава категорична – няма да подкрепим мандат на ГЕРБ“. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Атанас Зафиров в предаването "Здравей, България". 

Той изрази съмнение, че е конституционно възможно, при нереализиран първи мандат, същият премиер да бъде предложен за следващ и подчерта, че нито с първи, нито с трети мандат БСП биха подкрепили проф. Габровски и този състав на правителство.Депутатът от левицата повчерта, че сред предложенията за министри има лица, които през годините са били свързани с БСП, но в момента те нямат никаква връзка със социалистическата партия.Той коментира и възможността правителството да бъде избрано чрез т. нар. „падащ кворум“: „За да се получи игра с кворума е необходимо 11 народни представители да не са в зала. Ако едно правителство мине с такава форма на подкрепа, то не би било по никакъв начин устойчиво. Всички народни представители от групата на БСП ще участват в гласуването и ще бъдат против“, увери Зафиров.

Социалистът призова да не бъде губено повече време по процедурата за съставяне на правителство. „Събитията трябва малко да бъдат забързани, защото загубихме достатъчно много време още с връчването на първия мандат“, каза Атанас Зафиров.Ако се стигне до връчване на втори мандат, БСП очаква покана за разговори от „Продължаваме промяната“: „Нека видим какви са техните нагласи, нашата нагласа категорично е за съставяне на кабинет“, каза Зафиров и добави, че ако третият мандат бъде връчен на БСП, партията ще предложи състав на правителство.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега