Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Атанас Зафиров: Поведението на Тагарев заплашва живота на български граждани

Атанас Зафиров: Поведението на Тагарев заплашва живота на български граждани

По неговите думи на изслушването му в парламента по инициатива на социалистите министър Тагарев не е дал нито един отговор на зададените му въпроси.

„За пореден път станахме свидетели колко неадекватен е българският министър на отбраната и как това му поведение е сериозна заплаха за националната сигурност на страната.“ Това заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров пред БНР. 

По неговите думи на изслушването му в парламента по инициатива на социалистите министър Тагарев не е дал нито един отговор на зададените му въпроси.

„Задачата на това изслушване беше да разберем посещението му в САЩ с какъв мандат е било, с какви водени разговори и какво произтича от нещата, които той е говорил там, както и в последвалите интервютата пред американски и български медии, защото в тях имаше много разнопосочни сигнали“, посочи Зафиров. 

Депутатът обобщи, че не е получил отговор дали противоракетният щит, за който е станало въпрос да бъде разположен в България, ще има само отбранителни, или и нападателни функции, както и дали е поел ангажимент за присъединяване на България в коалицията, която започна удари в Аденския залив и Червено море. 

„И това е на фона на все още наличие на български пленници в Йемен. Това е един много опасен и авантюристичен ход. Не случайно Испания и Румъния се разграничиха от тази операция, а министър Тагарев, неясно с какъв мандат, демонстрира една активност, която граничи със сериозна заплаха за живота на нашите сънародници“, отбеляза Атанас Зафиров.

Той бе категоричен, че България по никакъв начин не трябва да става участник в подобни конфликти, като, разбира се, трябва достатъчно твърдо да може да защитава интересите на нашите сънародници и на търговското ни корабоплаване. 

„Оказа се, че посещението на Тагарев е имало единствено имиджов характер. Това отново показва политическата несъстоятелност на този министър и необходимостта от неговата оставка“, заключи народният представител от БСП.

„В събота ще се проведе заседание на Националния съвет на БСП, на което ще бъде стартирана подготовката ни за изборите за Европейски парламент. Освен това,  ще бъде направен анализ на резултатите на местните избори, на които БСП се представи добре и трябва да затвърдим тези резултати“, коментира Зафиров във връзка с предстоящото заседания на колективния орган на партията.

Той обясни, че предстои кандидатите за евродепутати да бъдат номинирани от основните партийни организации, оттам да преминат през партийните съвети и накрая, през април, да бъдат утвърдени от Националния съвет на БСП.

„БСП има амбиция за формиране на силен лявоцентристки и патриотичен блок. Целта на едно такова обединение е да види България като член на ЕС, но с връщане на принципите на равнопоставеност, справедливост, общи интереси, общ пазар, свободно движение на стоки и хора, от които има известно отстъпление. Искаме в Европейския парламент да влязат хора, които са проевропейски настроени, но преди всичко да защитават българския националнен интерес“, каза за предстоящия евровот Атанас Зафиров.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега