Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Австралия и Канада се оттеглят от Олимпийските игри

Австралия и Канада се оттеглят от Олимпийските игри

Японския премиер Шинзо Абе призна, че е възможно отлагане на Игрите.

Канада официално обяви, че няма да вземе участие в Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио тази година от съображения за сигурност, свързани с пандемията от Covid-19. Северноамериканската страна призова за отлагане на спортния форум за догодина.

Сходна бе и реакцията от страна на Австралия, която недвусмислено заяви, че атлетите трябва да се готвят за Олимпийски игри през 2021-ва година, предава ВВС. За отлагане призоваха и лекоатлетите на САЩ, както и британският колоездач Калъм Скинър.

Междувременно, въпреки досега категоричната позиция, че спортният форум няма да бъде отменян и ще се проведе по план, японският премиер Шинзо Абе призна, че е възможно отлагане на Игрите.

В отговор Изпълнителното бюро (ИБ) на Международния олимпийски комитет (МОК) обяви, че ще пристъпи към планиране на сценарии за Олимпийските игри Токио 2020. Тези сценарии са свързани с промяна на съществуващите оперативни планове, за да започнат игрите на 24 юли 2020 г., а също и за промени в началната дата на игрите.

Според Шинзо Абе, за отмяна на игрите не може да се говори. До този момент това не се е случвало в мирно време. За последен път Игрите са били отменени през 1940 година, заради Втората световна война.

ИБ на МОК изрази съгласие, че отмяната на Олимпийските игри в Токио 2020 няма да реши нито един от проблемите или няма да помогне на никого. Следователно отмяната не е на дневен ред.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега