Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Австрийци проявяват интерес към обучението по туризъм в Бургас

Австрийци проявяват интерес към обучението по туризъм в Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов се срещна с Посланика на Република Австрия Н. Пр. Герхард Райвегер.

Кметът на Бургас Димитър Николов се срещна с Посланика на Република Австрия Н. Пр. Герхард Райвегер. Високопоставеният гост бе придружен от Мария Нейкова – председател на Виенския клуб в София. Визитата на посланика на Австрия е по покана на кмета Николов по повод концерта в Бургас, който е част от 15-те Австрийски музикални седмици в България.

По време на срещата Николов запозна посланик Райвегер с възможностите за инвестиции, които предоставя Бургас и по-големите инвестиционни проекти – развитието по проекта „Интегриран градски транспорт”, изграждането на АМ „Тракия”, модернизацията на пристанището и старта на реконструкцията на жп отсечката Пловдив-Бургас.

Бургаският градоначалник не пропусна възможността чрез посланика да покани австрийските фирми да участват при  изпълнението на европейските проекти, по които Бургас е първенец в страната. Двамата обсъдиха и възможностите за съвместно сътрудничество в сферата на културния, кулинарния и екологичния туризъм и установяване на връзки между професионалните училища по туризъм в двете страни.

Веднага след срещата кметът Димитър Николов и Н. Пр. Герхард Райвегер взеха участие в пресконференция по повод концерта в Бургас под надслов „Музика по течението на Дунава”. Посланикът разказа, че в него ще бъдат включени произведения на Лотар Кемптер, Франц  Доплер, Джордже Енеску, Панчо Владигеров, Филип Кутев и Франц Шуберт, които ще бъдат изпълнени от световно известните музиканти Дитер Флури /флейта/ и Мария Принц /пиано/.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега