Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Байдън: Помогнахме на Израел да порази почти всички дронове и ракети, които Иран изстреля

Байдън: Помогнахме на Израел да порази почти всички дронове и ракети, които Иран изстреля

Това бе първият път, в който Иран нанесе директна военна атака срещу Израел, рискувайки да предизвика по-широк регионален конфликт.

Президентът на САЩ Джо Байдън похвали американските сили, че са помогнали на Израел да свали "почти всички" безпилотни самолети и ракети, изстреляни от Иран, и обеща да координира глобалния отговор на безпрецедентната атака на Техеран, предаде АП.

В условията на най-голямото засилване на регионално напрежение от началото на войната между Израел и "Хамас" преди шест месеца, Байдън обеща, че американската подкрепа за защитата на Израел срещу атаките на Иран и неговите проксита е "желязна". Това бе първият път, в който Иран нанесе директна военна атака срещу Израел, рискувайки да предизвика по-широк регионален конфликт.

САЩ и Израел се подготвяха за нападение в продължение на дни, след като Иран заяви, че ще отвърне на предполагаемия израелски удар този месец по сградата на иранското консулство в Сирия, при който загинаха 12 души, включително двама висши ирански генерали от елитните сили "Кудс" на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция.

"По мое указание... американските военни предислоцираха самолети и ескадрени миноносци за подсилване на противоракетна отбрана в региона през изминалата седмица", се казва в изявление на Байдън. "Благодарение на това и на изключителните умения на нашите военнослужещи помогнахме на Израел да свали почти всички пристигащи безпилотни самолети и ракети", добави президентът.

Байдън прекъсна своя уикенд в къщата си на плажа в Делауеър, за да се срещне с екипа си по националната сигурност в Белия дом, като се върна във Вашингтон минути преди израелски официални лица да потвърдят, че са засекли безпилотни летателни апарати, изстреляни от Иран. 

Преди да разговаря с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, той свика заседание на Съвета за национална сигурност в Ситуационната зала на Белия дом, за да обсъди развоя на ситуацията, съобщи Белият дом.

"Казах му, че Израел демонстрира забележителна способност да се защити и да победи дори безпрецедентни атаки - изпращайки ясно послание на враговете си, че те не могат ефективно да заплашват сигурността на Израел", каза Байдън.

Байдън добави, че ще свика среща на Г-7 днес, "за да координира единен дипломатически отговор на наглото нападение на Иран".

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега