Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Балтова: Лято 2017 може да надхвърли рекордните резултати от миналия сезон

Балтова: Лято 2017 може да надхвърли рекордните резултати от миналия сезон

Големите германски туроператори съобщават за ръст в записванията към момента между 22 и 45%, от Русия на този етап се отчита увеличение от 10% също в ранните записвания.

България очаква ръстове на основните си туристическипазари. Големите германски туроператори съобщават за ръст в записванията към момента между 22 и 45%, от Русия на този етап се отчита увеличение от 10% също в ранните записвания. Това заявиминистърът на туризма доц. д-р Стела Балтова при откриването на първото загодината заседание на Националния съвет по туризъм (НСТ) за тази година вБургас.

Летищата Варна и Бургас общо отбелязват значителни ръстове напланираните полети за активния сезон на редица пазари спрямо 2016 – Холандия - 57%,Франция - 40%, Чехия - 31%, Словакия - 21%, Швеция - 15%, Полша и Финландия по9%, Германия - 6%. Всичко това дава надежди за още по-успешно Лято 2017, коетоможе да надхвърли рекордните резултати от миналия сезон, подчертаминистърът.

Националният съвет  по туризъм за първи пътзаседава толкова рано. Според министерството на туризма, това ще даде възможност на бизнеса и институциите да се подготвят по-добре за сезона. И тази година активните проверки по морето ще продължат. Експертните работни групи ще инспектират 388 туристически обекта по Черноморието (113 места занастаняване, 275 заведения за хранене развлечения) и 25 СПА обекта.

Що се отнася до плажовете, към момента действащите договори законцесии са 49, като до края на месеца предстои да бъдат подписани 4 договораза Свети Влас-Нов плаж, Обзор-Юг, Къмпинг Оазис, Дюни-юг. Действащите договориза наем на морски плажове към момента са 63. Предстои подписване на договорслед проведените търгове за наем за плажове Несебър-Стар град, Къмпинг Веселие,Царево Василико и Устие на р. Велека.

Във връзка със сигурността на туристите, Министерствотона туризма провежда редовни срещи с контролните органи и специализиранитеинституции, включително в Бургаския регион. Обявена е обществена поръчка зафункциониране на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) и Системарегистър за настаняване, за да може в реално време да се свържат регистрите нахотелите с министерството, МВР, НАП и общините. Данните няма да са публични идостъп до тях ще имат определените от закона институции.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега