Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАС върна дело срещу наемател, убил хазяина си без да иска с чиния

БАС върна дело срещу наемател, убил хазяина си без да иска с чиния

Причината са процесуални нарушения.

Бургаският апелативен съд отмени изцяло присъда и върна за ново разглеждане от друг състав на БОС дело срещу наемател, убил хазяина си без да иска, като го ударил с чиния по главата. Причината са процесуални нарушения.

Припомняме Ви, че случаят е от 11 юли 2016-а година. Подсъдимият, който е родом от Чирпан, бе обнинен в причиняване на смърт по непредпазливост. До трагичната развръзка се стигнало, след като двамата пили алкохол и се скарали.

Окръжният съд е наложил на подсъдимия наказание от три години лишаване от свобода, като е отложил изтърпяване на наказанието за срок от четири години. Подсъдимият е обжалвал присъдата пред Апелативния съд в гр.Бургас.

След извършените проверки, апелативната инстанция откри процесуални нарушения. Според правилника, делото е трябвало да бъде разгледано от едноличен състав на окръжния съд, но вместо това процесът е гледан от един съдия и двама съдебни заседатели.

Въззивния състав посочва, че недопустимото участие на съдебните заседатели в състава, разгледал делото, има за последица нарушаване на принципа за опазване на тайната на съвещанието, както и подмяна на волята на съда при решаването на делото по същество.

"След като броят на членовете на състава не е съобразен с предписанията на закона, всякога е налице абсолютно процесуално нарушение, което винаги е основание за отмяна на постановения съдебен акт и връщане на делото за ново разглеждане, без да е необходимо да се изследва доколко това нарушение е накърнило съществено правата на някоя от страните в процеса", се казва в решението на апелативните съдии.

Постановеният съдебен акт не подлежи на касационно обжалване и протестиране.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега