Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАС върна на прокуратурата дело за източване на средства от ЕС

БАС върна на прокуратурата дело за източване на средства от ЕС

Бургаският окръжен съд е признал Атанас Луизов и Деян Лазаров за виновни в присвояването на чужди средства - над 38 000 евро.

Състав наБургаския апелативен съд отмени условните наказания на двама главни асистенти отБСУ, обвинени в присвояване на над 38 000 евро от ЕС, и върна делото напрокуратурата. Въззивната проверкае втора, след като ВКС отмени решението на БАС, с което епотвърдена първоинстанционната присъда.

Бургаският окръжен съд е признал Атанас Луизов и Деян Лазаров за виновни в присвояването начужди средства - над 38 000 евро, собственост на ЕС, представляващи финансиранена проект „Европейски маркетингови практики“ за студенти, по програмата заобучение “Леонардо Да Винчи“. Двамата асистенти от БСУ са осъдени в качествотоси на длъжностни лица - управител и заместник - управител на Сдружение снестопанска цел.

Съдът е определил всеки от подсъдимите да изтърпи наказаниетри години лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от петгодини.Повторната проверка обаче показва неточности в обвинителния акт, поради което делото се връща на прокуратурата за преразглеждане.

Съдът препоръчва обстоенанализ на материалите и съобразяване при новото разглеждане на делото сдействително ощетеното юридическо лице, както и правилно определяне на кръга отлица с право да участват като граждански ищци в наказателния процес.

Решението еокончателно и не подлежи на обжалване или протестиране.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега