Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАС: Заповедта на царевския кмет за събаряне на бара на плажа в Резово е законна

БАС: Заповедта на царевския кмет за събаряне на бара на плажа в Резово е законна

Споровете относно законността на заповедта на кмета на Община Царево Петко Арнаудов, относно премахване на незаконния бар на плажа в Резово приключиха в полза на общината. "За мен случаят „Едрев” е приключен, давам на г-н Едрев ден-два сам да си събори бара” , заяви кметът на Царево Петко Арнаудов. Самият Едрев не се яви в съда, не се яви и възрастната жена, подала жалба като управител на дружеството –наемател.

Споровете относно законността на заповедта на кмета на Община Царево Петко Арнаудов, относно премахване на незаконния бар на плажа в Резово приключиха в полза на общината. През месец юли по искане на РДНСК- Бургас и след сигнали на граждани служители на общинска администрация извършиха проверка на плажа на Резово и констатираха незаконен дървен бар от близо 300 кв. м, половината от които във водата.

Общината веднага сигнализира областния управител и поиска намеса, като получи оттам указание, че сама трябва да се справи с проблема. Издадена беше заповед за премахване на Асоциацията на Едрев, която беше изградила бара и твърдеше, че го ползва за семинари.

Междувременно от Гранична полиция също потърсиха съдействието на общината, като се мотивираха, че барът създава трудности по охраната на държавната граница и може да породи и скандали със съседна Турция. След изтичане на сравнително дългия срок за доброволно изпълнение в началото на август общински служители пристъпиха към премахване на бара.

Те бяха посрещнати от група плажуващи и почиващи в Резово, които се застъпиха за Едрев и неговия строеж, като твърдяха, че барът е полезен и трябвало да остане. Някои стигнаха и по далеч, като политика от близкото минало Жорж Ганчев, който публично отправи обидни думи към общинския кмет, и потърсиха съдействието на областния управител. Самият Едрев подписа декларация, че ще премахне доброволно бара.

Днес съдът се произнесе по жалбата против кметската заповед на "КД" ЕООД, което е наемател на плажа в Резово по договор с Областна управа. Съдът прие, че жалбата е изцяло неоснователна. За този плаж има одобрена схема за заведение от 8 кв. м, а за това на Едрев, което е 50 пъти по-голямо, няма издавано никакво разрешение за поставяне. Решението на съда е окончателно. С това отпадат всички пречки за премахване на бара.

"За мен случаят „Едрев” е приключен, давам на г-н Едрев ден-два сам да си събори бара” , заяви кметът на Царево Петко Арнаудов. Самият Едрев не се яви в съда, не се яви и възрастната жена, подала жалба като управител на дружеството –наемател.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега