Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Басейн на Централния плаж в Бургас? Може, преместваем обект е

Басейн на Централния плаж в Бургас? Може, преместваем обект е

Съоръжението вече е доставено, определени са местата за изкопните дейности, за да може да се монтира директно в пясъка.

Басейн предстои да се вкопае директно в пясъка на Централния плаж в Бургас. Съоръжението вече е доставено, а строителната инспекция не констатира нарушения, след извършена проверка, съобщи БНР-Бургас.

Съоръжението вече е доставено, определени са местата за изкопните дейности, за да може да се монтира директно в пясъка. То ще е позиционирано срещу един от ресторантите, на метри от морето. Екип на строителната инспекция извърши проверка на място сутринта, но не са констатирани изкопни дейности. Директорът на териториалното звено Янчо Райков поясни, че е извършена и документална такава:

„За плажа има одобрена специализирана схема за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения, одобрена от Министерството на туризма. Приблизително на мястото, където бяха съоръженията, има възможност за поставяне на преместваеми обекти. Това е детски басейн и лодка за водни атракции. Тях ги има като съоръжения, които са предвидени“, поясни Райков.

Община Бургас следва да издаде разрешение за поставяне на преместваемите обекти, след което няма пречка те да се монтират. Райков посочи, че в закона е разрешено отнемане на повърхностен слой от пясъка за тази дейност и тя не се води строителна. 

Отправено е питане и към концесионера "Булгариен Директ Райзен", но до момента на публикуване на материала, няма получен отговор от тях. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега