Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БДЖ с нов график за движение на влаковете от следващата неделя

БДЖ с нов график за движение на влаковете от следващата неделя

Новото разписание влиза в сила от 11-и декември и има за цел да увеличи курсовете на най-натоварените крайградски пътнически влакове.

БДЖ въвежда нов график за движение на влаковете от следващата неделя. Той влиза в сила от 11-и декември и има за цел да увеличи курсовете на най-натоварените крайградски пътнически влакове. Новата схема ще се запази и през следващата година, информират от дружеството.

Превозът на пътници ще се извършва с общо 586 влака, от които: 24 международни бързи влака (като 10 от тях ще се движат само през летния сезон), 4 бързи влака със задължителна резервация, 73 бързи влака (два от които са сезонни), 143 пътнически влака и 352 крайградски пътнически влака.

С влизането в сила на новото разписание ще бъде възстановено директното движение в участъка Свиленград - София на международния влак от Истанбул за София. Запазва се връзката София - Крайова, която ще се осъществява със сутрешния бърз влак София - Видин и обедния бърз влак Видин - София. По направлението София - Букурещ директните вагони ще се движат само през летния сезон, като през останалото време пътниците ще се прекачват на гара Русе на и от мотриса, която ще се движи Букурещ - Русе - Букурещ.

През летния сезон, от м. юни до м. октомври, е планирано да бъде запазено движението на сезонния влак Солун - София - Солун, който ще заминава от Централна гара София в петък вечер и ще пристига в Солун в събота сутрин. От Солун влакът ще тръгва в неделя вечер и ще пристигане в София в понеделник сутрин.

При изготвянето на новата транспортна схема е предвидено движението на влаковете в участъците с най-голям брой пътници в работните дни да се осъществява на по-чести интервали. При разработването на новото разписание, транспортната схема и периодите на движение на влаковете са съобразени в максимална степен с обемите и структурата на превозите, както и с техническите възможности и капацитет на подвижния състав.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега