Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БДЗП и ИАРА заедно в борбата срещу бракониерството

БДЗП и ИАРА заедно в борбата срещу бракониерството

Българско дружество за защита на птиците и браншови организации от сектор „Рибарство” ще си сътрудничат с ИАРА в борбата срещу бракониерството.

Българско дружество за защита на птиците и браншови организации от сектор „Рибарство” ще си сътрудничат с ИАРА в борбата срещу бракониерството.  Това стана ясно след като изпълнителният директор на ИАРА  д-р Драгомир Господинов и представители на природозащитни неправителствени и браншови организации, от сектор „Рибарство”, ловно-рибарски сдружения и клубове по риболов, подписаха споразумение за сътрудничество в осъществяването на съвместен контрол в борбата с бракониерството.          

В сряда по този повод се състоя среща между представителите на различни организации в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в София. За подписването на споразумението на срещата присъстваха и заместник – изпълнителните директори на агенцията д-р Кирил Делев и г-жа Ирена Пенчева. На срещата бяха обсъдени и конкретни проблеми в сектора, относно контрола и усвояването на средства по Оперативна програма „Рибарство”.          

Съгласно споразумението, неправителствените и браншови организации ще оказват доброволно и безвъзмездно сътрудничество на органите на ИАРА. При осъществяването на контролните правомощия на ИАРА по водоемите представителите на различните организации, подписали споразумението, ще могат да вземат участие в проверките, осигурявайки необходимата техника (лодки, автомобили и други средства).

Така на практика те вече ще имат възможността да се включват в извършването на съвместни проверки със служителите на ИАРА. Сътрудничеството ще се изразява и в сигнализиране от страна на неправителствените и браншови организации за установени нарушения или незаконни посегателства съгласно Закона за рибарство и акваултурите (ЗРА). Представителите на организациите, изготвили и подписали споразумението, ще се включват и в мобилни групи за денонощни наблюдения на водоемите.          

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега