Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бензин от 7 лева за литър, ако има война в Иран

Държавата няма да извади пари, за да намали цената
Бензин от 7 лева за литър, ако има война в Иран

Бензинът може да поскъпне до 7 лева за литър до края на годината, ако има война в Иран. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV.

Бензинът може да поскъпне до 7 лева за литър до края на годината, ако има война в Иран. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV. "Забравете за варианта държавата да регулира цените на горивата, няма как да стане – това е пазарна икономика", категоричен е Борисов.

Според него всичко зависи от движението на петрола на международните пазари. „Ако има война в Иран, никой в света не може да спре цените на горивата. Те се определят от петрола. Ако един барел стане 150 долара или повече, съвсем нормално е и у нас цената да скочи. Държавата няма да извади пари и да даде на „Нефтохим”, за да можете вие да си карате колите с бензин за 1 лева, няма да стане. После с какво ще платим на пенсиите на 2,5 милиона пенсионери”, попита Борисов и определи като „безсмислени” мерките, предложени по-рано от „Лукойл” за намаляване на цените на горивата.

Според него те щели до доведат до поевтиняване от 3-4 стотинки, което е незначително на фона на огромното поскъпване. По отношение на другата „болна” за обществото тема – шистовия газ, Бойко Борисов потвърди изказаната многократно теза, че мораториумът остава, докато компаниите не успеят да убедят обществото, че технологиите и добивът са безопасни за околната среда.

Правителственият ръководител обаче разкри, че има планове за експлоатация на находища на конвенционален газ. „Обещал съм на Делян Добрев да мълча по темата”, заяви Борисов и отказа да разкрие повече подробности.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега