Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Без предизборна агитация преди вота

Днес е ден за размисъл
Без предизборна агитация преди вота

Забраната се отнася и до профилите в социалните мрежи на доставчиците на медийни услуги.

24 часа преди провеждането на парламентарните избори и в деня на вота са забранени предизборните агитации. Поставените в близост до секциите агитационни материали трябва да бъдат премахнати от общинската администрация или от районните избирателни комисии.

Съгласно Изборния кодекс не е разрешено да се публикуват данни от социологически проучвания, от допитвания до общественото мнение, както и от екзит пол за резултатите и нагласите на избирателите за подкрепа на определена партия или коалиция до приключването на изборния ден. Забраната се отнася и до профилите в социалните мрежи на доставчиците на медийни услуги.

В деня за размисъл секционните избирателни комисии се снабдяват с изборните книжа и бюлетините. В изборните помещения и пред тях се поставят информационни табели, образци на бюлетините, списъци с партиите, коалиции и независимите кандидати.3 април е и крайният срок, който ЦИК даде на РИК да регистрира застъпниците на кандидатските листи и да им издаде удостоверения. 

До 3 април всички СИК трябва да са получили машините за гласуване. В страната ще има 9398 секции, в които ще има машинно гласуване, стационарните секции по информация на полицията са 11 983.Кандидатите за депутати са 6895. Регистрирани са 28 организации, които ще наблюдават изборите, акредитирани са 3401 наблюдатели. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега