Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Без промяна в отпусканите средства след закриването на фонда за лечение на деца

Без промяна в отпусканите средства след закриването на фонда за лечение на деца

Новината предизвика известни притеснения сред представителите на системата.

Няма да има промяна в отпусканите средства след закриването на фонда за лечение на деца. И след преминаването на функциите им към НЗОК, отделяните средства ще възлизат на 14 млн. лева. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев, предава NOVA. Тепърва обаче ще се решава дали ще отпадне ролята на Обществения съвет, който досега контролираше разходването на средствата за лечение на децата в чужбина.

Закриването на фонда е част от реформата, планирана от здравното министерство. Тя бе разписана заедно с бюджета на НЗОК за догодина. Новината предизвика известни притеснения сред представителите на системата.

"Фондът за лечение на деца – добър или лош – е създаден със специален юридически акт. Как ще бъде премахнат този акт технически, юридически? С преходни или заключителни разпоредби на закон, който функционира една година? Според мен, няма начин", коментира бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков.

"При всички положения това, което са получавали децата от Фонда, няма да е по-малко. Ние разчитаме дори на по-високо качество. Ресурсът е този, който сме предвидили досега – 14 милиона лева – ще бъде предоставен като трансфер през бюджета на МЗ до НЗОК", заяви здравният министър Кирил Ананиев.

Притеснения в сектора буди и другата промяна. Създаването на мегаорган, който ще контролира трансплантациите, медицинския одит и финансирането на репродуктивни проблеми.

"Това, което искаме да постигнем, е по-добър капацитет във функционирането на тези дейности, които като организация и функциониране са много близки, без да нарушаваме медицинската част и на трансплантациите и на медицинския одит", заяви още Кирил Ананиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега