Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Безопасни ли са ваксините срещу COVID-19?

Безопасни ли са ваксините срещу COVID-19?

В клиничните изпитвания при ваксините срещу COVID-19 са включени десетки хиляди доброволци, което е много повече в сравнение с проучванията при предишните ваксини

Безопасни ли са ваксините срещу COVID-19? На този въпрос отговарят от здравното министерство с публикация във "Фейсбук": 

Ваксините срещу COVID-19 не съдържат канцерогенни съставки. На иРНК ваксините се разчита да помогнат в борбата с раковите заболявания.

Нарастването на относителния дял на хората с имунитет (поради поставяне на ваксина или прекарана инфекция) стеснява нишата, в която вирусът циркулира. Вирусът мутира, само когато се размножава. Затова е важно да ограничим разпространението му.

Обичайните странични ефекти при поставяне на ваксина срещу COVID-19 са температура, умора, главоболие, подуване на лимфни възли и др. Те се срещат по-рядко и са по-слабо изразени при хора над 55-60 години.

В клиничните изпитвания при ваксините срещу COVID-19 са включени десетки хиляди доброволци, което е много повече в сравнение с проучванията при предишните ваксини. Колкото и дълго да протичат проучванията, няма как в тях да бъдат открити реакции, настъпващи по-рядко от 1 на 3000 и 1 на 5000 случая например. При всички медицински продукти нежеланите редки ефекти се появяват, когато продуктът влезе в реалния живот и стигне до огромен брой хора.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега