Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Безопасността на път за училище обедини институции и граждани в обща кампания

Безопасността на път за училище обедини институции и граждани в обща кампания

Със светлоотразителни жилетки „Сигурност“ и палки „СТОП“ младежи от три неправителствени организации спираха движението пред училищата ОУ „Княз Борис I”, СОУ „Петко Росен“ и ОУ „Антон Страшимиров“ в Бургас, за да помогнат на ученици и родители да стигнат безпроблемно до класните стаи.

Със светлоотразителни жилетки„Сигурност“ и палки „СТОП“ младежи от три неправителствени организации спирахадвижението пред училищата ОУ „Княз Борис I”, СОУ„Петко Росен“ и ОУ „Антон Страшимиров“ в Бургас, за да помогнат на ученици иродители да стигнат безпроблемно  докласните стаи.

Заместник-областните управители Севдалина Турманова и ВладимирКрумов също взеха участие, показвайки, че за да е една кампания успешна в неятрябва да се включи цялата общественост, че мястото на институциите е близо догражданите и проблемите.

Ученици,родители и минувачи приветстваха поетатаинициатива, а шофьорите оказваха пълно съдействие на доброволците, с което запореден път бургаската общественост застана срещу войната по пътищата. Днешнотосъбитие е първото от редица мероприятия, които трите организации съвместно синституциите подготвят по наболялата тема.

"Пътната безопасност на децата е може би най-важнотонещо, върху което трябва да се съсредоточим в близките години. Ако обучимдецата на правилна пътна култура днес, то след 10 години "войната попътищата" ще намалее. Естествено нека това обучение да не е само днес, впървия учебен ден, а да бъде всекидневно както в училище, така и най-вече отродителите вкъщи", коментираха от  “SOS ПТП”.

Техен представител в кампанията беше обичаният отвсички малчугани инспектор Хитами, който разясняваше на децата как да пресичатправилно, оглеждайки се в двете посоки и преминавайки само по обозначените запресичане места.Всички участници винициативата се обединиха около идеята кампанията да стане ежемесечна катобъдат обхванати повече училища и зони с висока концентрация на ПТП.

Междувременно областният управителВълчо Чолаков откри учебната година в училище „Братя Миладинови“. Чолаков,който в последната година многократно повдига темата „пътна безопасност“,приветства учениците, родители и учителите като отново призова за отговорно итолерантно поведение на пътя.

Инициативата е организирана от Областна администрация Бургас, телефон 112, РУО Бургас, Национално Сдружение „Младежки глас“, „Организация за защита на българските граждани“, “SOS ПТП” и има за цел повишаване на пътната култура сред децата, както и засилване бдителността и вниманието на шофьорите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега