Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бивш шеф на бургаското летище получи 3 години условно за злоупотреби

Бивш шеф на бургаското летище получи 3 години условно за злоупотреби

Бившият управител на "Летище Бургас" ЕООД получи условна присъда от три години затвор с 5 години изпитателен срок за злоупотреби. Обвиняемият Тодор Баев е признат за виновен за това, че в качеството си на длъжностно лице в дружество с държавно участие сключил неизгодни сделки с различни фирми. Загубата за компанията била в размер на 385 788,10 лева.

Бившият управител на "Летище Бургас" ЕООД получи условна присъда от три години затвор с 5 години изпитателен срок за злоупотреби. Обвиняемият Тодор Баев е признат за виновен за това, че в качеството си на длъжностно лице в дружество с държавно участие сключил неизгодни сделки с различни фирми. Загубата за компанията била в размер на 385 788,10 лева.

Баев сключил неизгодните споразумения в периода април - септември  2007 година. Според обвинителния акт в периода на преобразуване на „ЛЕТИЩЕ БУРГАС“ от еднолично акционерно дружество в еднолично дружество с ограничена отговорност, и при вливането му „ЛЕТИЩЕ ПЛОВДИВ" ЕАД гр. Пловдив през 2007 г., дейността му била сведена до минимум, тъй като оператор на летището за обществено ползване станала фирма концесионер.

Встъпвайкив длъжността управител Баеввзел еднолично решение да започне цялостно благоустрояване на „Учебно-възстановителнияцентър" в село Младежко, обл.Бургас. Инвестиционният проектпредвиждал промянав предназначението на двата поземлени имота, поставяне на мобилни къщички в тях иизпълнението на свързаните с това проектни и строително монтажниработи.

Държавното обвинение пледира днес, че липсва необходимостот извършване на планираното благоустрояване на двата поземлени имота и отсключването на свързаните с това сделки, и те били неизгодни. Извършенотостроителство станало без необходимата промяна на статута на имота понезаконосъобразен начин.

Защитникът на Баев пледира пред Районен съд Бургас, че катоуправител на дружеството подзащитният му не е извършил престъпление, тъй катовложените средства били трансформирани в дълготраен актив. Подсъдимият същообясни, че нямал умисъл в действията си, а искал да съхрани работните места ида генерира печалба за дружеството.

При постановяване на присъдата си Районен съд Бургасобясни, че намира престъплението за безспорно доказано. Съдебният състав е взелпредвид при определяне на наказанието, че Баев има чисто съдебно минало, нямаданни да се е облагодетелствал лично и обстоятелството, че отношение къмдеянието имат и други лица, които не са реагирали на действията на управителяна дружеството. Съдът посочи, че тяхното поведение е укоримо, но не енаказателно отговорно.           

Съдът лиши Баев и от право да заема държавна или обществена длъжност и да упражнява ръководна и отчетническа професия или дейност за срок от 3 години. Присъдата на Районен съд Бургас подлежи на обжалване ипротест пред Окръжен съд Бургас в 15-дневен срок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега