Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бизнесмени от рибния сектор искат участие в Обществен комитет

Бизнесмени от рибния сектор искат участие в Обществен комитет

"България и Румъния трябва да бъдат отделени от общата европейска политика за развитие на морския бранш". Така смята Петко Русинов, председател на управителния съвет Акционерното дружество "Атлантик".

"България и Румъния трябва да бъдат отделени от общата европейска политика за развитие на морския бранш". Така смята Петко Русинов, председател на управителния съвет Акционерното дружество  "Атлантик".

Русинов добави, че двете страни са се включили по средата на един общ процес на другите европейски държави, където отдавна тече реформа в морската политика. "Сега нашата страна и Румъния са принудени да наваксват директивите за оптимизация на морския флот, да режат остарели кораби за скрап, да съкращават риболовните усилия...а те не са готови за това", смята Русинов.   

Това  становище той ще постави по време на създаването на Обществен комитет за единна морска политика на страната ни. В този обществен комитет ще участват експерти от бизнеса. Създаването му ще бъде обсъдено днес по време на среща на Асоциацията на производителите на рибни продукти "БГФИШ" и министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

По време на разговора ще бъде представен и писмен документ с вижданията на "БГФИШ" за развитието на рибния бранш. Той ще включва единната позиция при риболова и преработката на риба.  Идеята за създаването на Обществения комитет е при законодателни инициативи или промени в нормативната уредба да има експертно участие от бизнеса.

Освен това е необходимо да се създаде по-тесен диалог между държавните институции и фирмите в този сектор.  Сред въпросите, които ще бъдат обсъдени на срещата, са опазване на ресурса, морската политика и възможностите за растеж в крайбрежните райони.

Очаква се след този разговор да бъде изготвена единна позиция на България. Министър Найденов ще я представи пред Европейската Комисия по време на среща на високо равнище в Брюксел през месец октомври.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега