Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бизнесът на протест, иска диференцирано ДДС и план за спасяване на туризма

Бизнесът на протест, иска диференцирано ДДС и план за спасяване на туризма

Проявата ще премине под мотото "От бизнеса БЕЗ любов" и в него са заявили участие браншови организации от сферата на ресторантьорството, хотелиерството и туристическите услуги.

Национален протест е насрочен за 18 май (понеделник) пред Народното събрание. Той ще премине под мотото "От бизнеса БЕЗ любов" и в него са заявили участие браншови организации от сферата на ресторантьорството, хотелиерството и туристическите услуги. Основните искания на организаторите са свързани с диференциирано ДДС и формулиране на конкретни мерки за спасяване на туризма във връзка с пандемията от Covid-19.

"750 000 души трябва да оцелеят – това са хората пряко и индиректно свързани с нашия бизнес! Нашите семейства и деца, нашите служители и техните семейства, нашите лоялни клиенти и приятели! Преди дни изпратихме протестна нота, в която категорично поставихме нашите искания с краен срок за отговор - изтичането на извънредното положение. Обявихме, че ще започнем протестни действия, в случай, че не последват решения. Това време дойде!", посочват в обявлението си инициаторите на протеста.

От бизнеса настояват за следното:

1) Намаляване на ДДС за храни от първа необходимост и  сектор "Туризъм"  (заведения и хотели) от 1ви юли 2020 до края на 2021  на 5 %. (поради очаквания период на криза в сектора вследствие на COVID-19).
След изтичане на този срок ставката да се фиксира на 9%

2) Отлагане на влизане в сила на промените в Наредба Н-18 за срок от 1 година до 1ви юли 2021 година (срок, в който рабoтна група с представители на всички засегнати сектори ще работи за промяна на спорните текстовете в наредбата, без да се предвиждат нови инвестиции за сметка на малкия и среден бизнес).

3) Изготвяне на антикризисна План-програма за възстановяване и развитие на туристическата дейност в  България – в срок до 1ви юли 2020 със следните параметри:

- Формиране на "Работна група" с представители на всички браншови организации за обсъждане на предложенията за подпомагане на сектор "Туризъм".

-  Изготвяне на финансови мерки за подпомагане на фирмите в сферата на туризма (пример: предоставяне на кредити и грантове).

- Субсидирана заетост за сектор Туризъм: 60/0 от трудовото възнаграждение за служителите в малките и средни предприятия /които са затворени със Заповед от 13.03.2020г. на Министъра на здравеопазването/ за срок от 1 година от 1ви юли 2020 година.

- Отлагане за срок от 6 месеца на плащанията на ДДС и МДТ за малките и средни предприятия в сектор Туризъм, с цел възстановяване на сектора след кризата, породена от COVID-19

- Критерият за липса на задължения към държавата за 2020г. при кандидатстване за мярка 60/0 и останалите мерки, свързани с COVID-19, които Правителството предлага, да отпадне, за да може да се възползват МСП от тях и най-вече да не бъдат ощетени нашите работници и служители.

- Осигуряване на рекламни кампании за страната ни като туристическа дестинация.

Организаторите имат готовност да провеждат демонстрации всеки понеделник, ако исканията им не бъдат спазени.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега