Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Благоустрояват още две големи междублокови пространства в "Меден рудник"

Благоустрояват още две големи междублокови пространства в "Меден рудник"

Ще бъде монтирано ново улично и парково осветление, както и системи за видеонаблюдение. Проектите включват изграждане на детски площадки за различни възрастови групи, съобразени с изискванията за безопасност.

Благоустрояването на бургаския комплекс "Меден рудник" продължава с реконструкция на две големи междублокови пространства. Ще бъде монтирано ново улично и парково осветление, както и системи за видеонаблюдение. Проектите включват изграждане на детски площадки за различни възрастови групи, съобразени с изискванията за безопасност.

Теренът е разположен между блокове 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 451, 452. В тази зона се намират две детски заведения - ОДЗ "Морска звезда" и СОУ "Константин Петканов", като изцяло ще бъде ремонтирана прилежащата им инфраструктура.

Бъдещите детски площадки, както и останалите нови в града, ще бъдат оборудвани с декоративни огради и меки настилки, за да се в безопасност малчуганите, които играят в тях. Помислено е и за по-големите - в обособени зони ще бъдат монтирани тенис маси и маси за шах, както и фитнес  на открито.

Миналата година беше завършен първият подобен обект в комплекса. Както тогава, така и сега се търси ефект с обвързването на междублоковите пространства чрез прокарване на общ маршрут, преминаващ през всяко от тях, обединяващ велоалея, алея  за ролери и пешеходна зона. В района, където днес текат строителните дейности, ще бъдат изградени нови и ще се ремонтират съществуващите паркинги. Всички улични и тротоарни настилки  ще бъдат рехабилитирани.

Зелените пространства също ще се реновират. След обстоен преглед на растителността  е преценено кои дървета могат да бъдат запазени. Тези, които са в лошо състояние, ще бъдат премахнати, като на тяхно място ще се внесат нови. Предвидено е изграждане на системи за събиране на дъждовна вода с вкопан резервоар. Ще бъдат монтирани нови елементи на градското обзавеждане - пейки, кошчета за отпадъци, беседки.

"След приключване на проектите, доскоро неугледните, прашни и кални междублокови пространства ще се превърнат в една добре уредена територия, отговаряща на потребностите на бургаските жители", каза кметът Димитър Николов, който регулярно проверява строителните дейности в "Меден рудник".   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега