Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българи от 23 държави на среща в Европейския парламент

Българи от 23 държави на среща в Европейския парламент

Конференцията „Политики за българите в чужбина” ще бъде открита днес в сградата на Европейския парламент в Брюксел от вицепрезидента Маргарита Попова.

Конференцията „Политики за българите в чужбина” ще бъде открита днес в сградата на Европейския парламент в Брюксел от вицепрезидента Маргарита Попова. Целта на двудневното събитие е в пряка дискусия да бъдат формулирани приоритетите, които според сънародниците ни зад граница трябва да залегнат в бъдещата национална Стратегия за българите в чужбина.

Дневният ред и тематичният обхват на срещата са изготвени на базата на отговорите на анкета, предварително изпратена до близо 100 организации и сдружения на българските общности в чужбина. Форумът ще дискутира проблемите на изучаването на българския език и съхраняването на българските национални традиции и култура, социалните проблеми на сънародниците ни зад граница, институционалното им представителство. 172-ма българи от 23 държави са се регистрирали за участие.

Сред тях са представители на традиционни емигрантски сдружения, културни и информационни центрове, асоциации на професионален или териториален признак, педагогически екипи и църковни общности на българите в различните държави. За участие в конференцията са поканени български евродепутати от различни политически семейства, представители на образователното и на социалното министерство, дипломати.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега