Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българинът по-богат от румънеца след мандата на ГЕРБ

Българинът по-богат от румънеца след мандата на ГЕРБ

Докрая на мандата на ГЕРБ българите ще бъдат по-богати от румънците, категоричен бе вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в предаване на bTV.

Докрая на мандата на ГЕРБ българите ще бъдат по-богати от румънците, категоричен бе вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в предаване на bTV. Той допълни, че през следващите две години у нас ще могат да се инвестират около 1 млрд. лева, което ще се отрази пряко и на доходите на гражданите. В крайна сметка, за 24 месеца, те ще скочат с 10 на сто, обясни финансист номер 1.

През двете години на власт ГЕРБ постигнаха много успехи, заяви Дянков. Сред тях той открои преминаването през „най-тежката криза за последните 60 години” и излизането от „светлата срана на тунела”, инвестициите в проекти, в които не са влагани пари от десетилетия насам, подпомагането на спорта у нас и по-голямата прозрачност в начина на вземане на решения.  

„Човешко е да се греши, но е нечовешко грешките да се повтарят”, така Дянков призна и коментира провалите в кадровата политика на ГЕРБ. Министърът допълни, че и пряко подчинената му администрация е имало проблеми и са били нужни около две години за установяването и разрешаването им.

„Определено мисля за втори мандат – отново като финансов министър”, категоричен бе вицепремиерът. Той заяви още, че ако прекара още години във властта, в бъдеще ще му бъде много по-лесно да работи добре.

„Напоследък шефът на НАП Красимир Стефанов ми харесва”, така Дянков коментира собственото си изказване отпреди седмици, което гласеше, че шефът на НАП може да бъде сменен, ако не изпълнява ефективно задълженията си. Финансовият министър допълни, че той обикаля заедно със Стефанов различни региони от страната, за да се проверява събираемостта на данъците по места.

МВР е ведомството с най-голям бюджет в държавата, обясни Дянков и заяви, че би трябвало силовото министерство да върне парите, които е получило като дарения.„Има достатъчно пари, стига да се управляват правилно, което зависи от министъра”, каза още Дянков.

„Не съм аз арбитърът, който може да каже дали е морално, но със сигурност е законно независимите депутати да прехвърлят субсидиите си към дадена партия”, заяви Дянков. Законно било и народните представители да получават допълнителни пари за експертна дейност или консултации. Финансист номер 1 обаче коментира, че не е редно един депутат да взима по-висока заплата от премиера и министрите в кабинета.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега