Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България и Израел ще разширят сътрудничеството си в областта на науката

България и Израел ще разширят сътрудничеството си в областта на науката

Една от сферите, в които учени от двете държави могат да си партнират, е изследването на Антарктида.

България и Израел ще разширят сътрудничеството си в областта на науката. Една от сферите, в които учени от двете държави могат да си партнират, е изследването на Антарктида. Това обсъдиха министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и посланикът на Израел в България Н. Пр. Йосеф Леви Сфари.

Посланик Сфари предложи да се работи за сключване на споразумение между двете страни за научно сътрудничество. По думите му темата е обсъдена преди дни и от министъра на иновациите, науката и технологиите на Израел Офир Акунис и българския посланик в Тел Авив Славена Гергова. Израелската страна проявява интерес специално към изследванията на Антарктида.

България има опит в тази област, като и в момента екипът на проф. Христо Пимпирев се готви за поредната си мисия към Ледения континент. Сред останалите научни области, в които двете страни могат да си сътрудничат, са екологията, опазването на водните ресурси, земеделието, високите технологии и др., стана ясно по време на срещата. 

Проф. Цоков подчерта традиционно добрите отношения между България и Израел. През тази учебна година 1094 български ученици изучават иврит. Министерството на образованието и науката си сътрудничи с „Яд Вашем“ - Мемориален център за жертвите и героите на Холокоста, който е основният източник за осигуряване на системно обучение за български учители по темите за Холокоста. През последното десетилетие 208 преподаватели от България са участвали в ежегодните семинари.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега