Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България изостава с 0-2 победи за Купа „Дейвис“ след загуби на Кузманов и Милев

България изостава с 0-2 победи за Купа „Дейвис“ след загуби на Кузманов и Милев

В неделя по програма трябва да се изиграят три двубоя.

Отборът на Босна и Херцеговина поведе на България с 2-0 победи в сблъсъка между двата отбора в плеойф за запазването на място в Световна група I на Купа „Дейвис“. Във втория двубой от програмата за събота Янаки Милев отстъпи с 0:2 сета пред бившия №23 в света Дамир Джумхур, в отделните части 3:6, 2:6. Срещата се проведе в ТК „Авеню“ в Бургас и продължи 75 минути. 





Първият сет беше решен от един пробив, дело на Джумхур в шестия гейм. През втората част босненецът започна с брейк в първия гейм, но Милев отговори светкавично и с ри-брейк изравни за 1:1 гейма в вдигна на крака публиката. До края на срещата обаче опитът на Джумхур се оказа решаващ и той взе 5 от следващите 6 изиграни гейма, с което и победата. 







В откриващия мач по-рано днес Димитър Кузманов допусна обрат срещу Нерман Фатич – 6:3, 3:6, 4:6 след близо два часа и половина игра. Мико започна двубоя силно и след ранен пробив поведе с 3:0 гейма. До края на сета пред Фатич се отриха няколко възможности да върне пробива, но в ключовите моменти Кузманов беше непоколебим и в крайна сметка се наложи с 6:3. 





През втората част везните се обърнаха в полза на тенисиста от Босна и Херцеговина. Фатич стартира сета с два пробива и преднина 4:0 гейма. Кузманов успя да навакса един от брейковете, но отстъпи с 3:6. Във финалния сет играта беше изключително равностойна. Фатич успя първи да пробие за преднина 2:1, но Мико успя да отговори подобаващо и на свой ред проби в шестия гейм, изравнявайки резултата. Последва ответен брейк на сметката на Фатич, който се оказа достатъчен за крайния успех на гостите.



В неделя по програма трябва да се изиграят три двубоя. Началото е от 14:00 часа със среща на двойки, като за България са заявени Александър Лазаров и Александър Донски, а за гостите от Босна и Херцеговина – Мирза Башич и Томислав Бъркич. 



По регламент капитаните могат да правят промени до час преди началото на двубоя. Дуелът край морето ще завърши с две срещи на единично. В първата сили ще премерят Димитър Кузманов и Дамир Джумхур, а във втората Янаки Милев и Нерман Фатич. 





Входът за зрители е свободен до запълване на капацитета на трибуните.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега