Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България с едни от най-опасните пътищата в ЕС

България с едни от най-опасните пътищата в ЕС

България има едни от най-опасните пътищата в ЕС. Именно заради това от МВР зоват всички, които тръгват на път, да бъдат особено внимателни, да не си позволяват да пият алкохол, да бъдат максимално бдителни и толерантни към колегите си на шосето.

България има едни от най-опасните пътищата в ЕС. Именно заради това от МВР зоват всички, които тръгват на път, да бъдат особено внимателни, да не си позволяват да пият алкохол, да бъдат максимално бдителни и толерантни към колегите си на шосето.

Най-безопасни са пътищата във Великобритания, където миналата година са били регистрирани 38 смъртни случая при пътни произшествия на един милион жители, съобщи интернет сайтът "Амстердам нюз", като се позова на проучване на Европейския съюз и Международната автомобилна федерация.

На второ място се нарежда Холандия с 39 смъртни случая на 1 милион жители. Средната стойност за Европа според проучването е 69 смъртни случая при транспортни произшествия на 1 милион жители. Най-опасни според проучването са пътищата в Румъния и Гърция, със 130 смъртни случая на 1 милион души от населението.

Следват Полша със 120 смъртни случая, България със 118 и Латвия със 112. Повечето от загиналите в пътни произшествия са пътници в катастрофиралите автомобили. На второ място се нареждат пешеходците (една пета от всички смъртни случаи), мотоциклетисти - 14%, и велосипедисти - 6,6%, допълва БТА.

Като цяло безопасността на движение по пътищата на Европа се подобрява, сочат данните от проучването. От 2001 г. досега броят на пътните произшествия е намалял с 21%. Броят на смъртните случаи е намалял през същия период с 36%, до общо 34 500 души в цяла Европа за миналата година.

От началото на годината в страната ни са загинали 774 души, 8016 са ранените при станалите 6565 катастрофи. Умората при шофиране е една от причините за стотици смъртни случаи всяка година. Умората е частична причина за около 30% от тежките катастрофи. Умората може да е също толкова смъртоносна, колкото са шофирането в пияно състояние и превишената скорост.

Умората е коварна, защото настъпва неусетно и често пъти водачът не осъзнава, че е твърде уморен, за да шофира. Въпреки това, водачите могат да разпознават дадени симптоми на умората и да спрат да шофират преди да е станало твърде късно.

Източник:Стандарт

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега