Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България ще помага за лечението на болни от диабет в Република Северна Македония

България ще помага за лечението на болни от диабет в Република Северна Македония

Общата стойност на безвъзмездно финансираните от страната ни 7 проекта в Република Северна Македония възлиза на 579 789 лева. Другите шест споразумения по проекти бяха подписани по-рано тази седмица.

България ще помогне за лечението на болни от диабет в Република Северна Македония чрез предоставяне на безвъзмездна помощ по линия на официалната си помощ за развитие (ОПР) и хуманитарна помощ, отпускана чрез бюджета на МВнР. Това стана възможно, след като в Скопие посланикът ни Ангел Ангелов подписа  последното от 7-те споразумения за безвъзмездно финансиране на проекти по линия на българската ОПР в Република Северна Македония според решението на Министерския съвет от началото на декември. 

Общата стойност на проекта е 68 454 лв. Целта е да бъде създадено софтуерно приложение, чрез което пациентите, болни от Диабет тип 2, да имат ежедневен контакт с лекуващите ги лекари, както и  да бъде създадена достъпна база данни с информация за тенденцията при развитие на болестта. Проектът оказва подкрепа за осигуряване на универсално здравно покритие и достъп до качествени здравни услуги. 

Общата стойност на безвъзмездно финансираните от страната ни 7 проекта в Република Северна Македония възлиза на 579 789 лева. Другите шест споразумения по проекти бяха подписани по-рано тази седмица и са в областта на здравеопазването, развитието на младежта, медиите и гражданското общество в Република Северна Македония. 

Решението на Министерския съвет предвижда  да бъдат отпуснати общо 2 560 812 лева безвъзмездна помощ за финансиране на проекти в Република Северна Македония, Република Сърбия, Република Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово, Украйна, Молдова, Грузия, Армения. Изборът на проектите, извършен заедно със страните бенефициенти, е в съответствие със задачите на българската външна политика, сред които са укрепване европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, стимулиране социално-икономическото развитие на страните партньори.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега