Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България ще пуска украинци без представяне на PCR тест?

България ще пуска украинци без представяне на PCR тест?

За тях предвиждат да отпадне изискването за представяне на 72-часов ПСР тест.

Очакваме да бъде издадена заповед за облекчаване влизането на украински туристи в България, защото тази страна има потенциал за голям приток на посетители у нас и повече приходи за сектора. За тях предвиждаме да отпадне изискването за представяне на 72-часов PCR тест. Това заяви при посещението си в Слънчев бряг вицепремиерът по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова.

Тя поясни, че мярката ще важи за всички украински граждани, не само за туристи, и припомни, че в Украйна се намира и най-голямата българска диаспора. Връзките между двете страни в туризма имат дълги и добри традиции. През миналата година Украйна е заемала 6-о място в класацията за входящ туризъм у нас с над 471 хил. посещения на нейни граждани, реализирали ръст от 24 на сто спрямо 2018-а. Сега коронавирусът ни изправя през сериозни изпитания, но мерките на правителството ще насърчат двустранния обмен на туристи, увери вицепремиерът Николова.

Припомняме, че здравният министър Костадин Ангелов издаде заповед в понеделник касаеща туристи от 10 страни извън ЕС. Според заповедта гражданите на Северна Македония, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Украйна, Молдова, Израел и Кувейт могат да влизат у нас с отрицателен PCR тест, направен през последните 72 часа преди пристигането им в България.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега