Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България сред страните от ЕС, нарушаващи най-често човешките права в съда

България сред страните от ЕС, нарушаващи най-често човешките права в съда

Гърция, България, Полша и Румъния са страните от ЕС, които през последните години най-много са нарушили правото на свобода и справедлив съдебен процес при наказателни дела.

Гърция, България, Полша и Румъния са страните от ЕС, които през последните години най-много са нарушили правото на свобода и справедлив съдебен процес при наказателни дела. Това показва проучване,  извършено от лондонската организация “Fair Trials International” и международна юридическа фирма, отнасящо се до регистрирани в Европейския съд нарушения на правата на човека.

България има 92 регистрирани в Европейския съд нарушения през изследвания петгодишен период, в повечето случаи заради необичайно дълги забавяния във фазата на досъдебно производство. На задържаните често пъти не се осигурява достатъчен достъп до адвокат и до семейството им, се отбелязва в доклада.

Най-честият повод за критики е твърде дългото забавяне на началото на процеса. В някои европейски държави досъдебното задържане под стража може да трае до 4 години, а в други страни няма законово определен максимум, отбелязват британски медии, цитирайки данни от изследването.

От резултатите става ясно още, че проблемите в тази сфера очевидно се влошават. През 2007 г. в ЕС е имало 37 нарушения на правото за справедлив наказателен процес, а през миналата са нараснали двойно до 75 нарушения. Най-голям нарушител през проучения петгодишен период е Гърция със 108 некоректни случая на погазване на човешки права в съда. Сред другите страни с голям брой нарушения са Полша с 67 случая и Румъния с 49 случая.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега