Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Български фенове на Левски бяха нападнати в Скопие, има задържани от полицията

Български фенове на Левски бяха нападнати в Скопие, има задържани от полицията

На видеа от социалните мрежи се вижда как местните жители от квартал "Чаир" хвърлят кофи за боклук по коли, в които се намират български фенове, пристигнали в Северна Македония специално за футболната среща.

Футболен фен на „Левски” е намушкан с нож след нападение в Скопие в четвъртък вечерта. Българинът е с прободни рани и е бил приет в болница с опасност за живота. Лекарарите са успели да стабилизират състоянието му. 

Група привърженици на „Левски” пътували за мача с „Шкупи” в северномакедонската столица, били свалени от колата си и били бити, като единият от тях е получил прободни рани. 

Tifozët bullgar futen në Çair, sulmohen nga vendasit

Публикувахте от Klan Macedonia Television в Четвъртък, 27 юли 2023 г.

След това нападение, непосредствено преди мача, е имало и втори сблъсък между привърженици на „Левски и местната полиция. По неофициална информация има над 10 арестувани българи.

„Може би 50 минути бяха затворени вратите, след като свърши мача. Имаше някакъв момент на провокация, колкото и дребна. Тези хора са емоционални и от най-дребните неща се провокират. По време на почивката стюарди дойдоха пред публиката и показваха жестове. След това започна да се блъска по седалки”, разказа фен на „Левски”.

С позиция по темата излязоха и от МВнР. Оттам обясняват, че са „информирани за български гражданин, ранен при инцидент в Скопие”. По първоначални данни става въпрос за нападение в северната част на града и нанесени прободни рани с хладно оръжие, обясниха от външното ни министерство.

По неофициална информация задържаните в македонската столица наши сънародници са повече от 40. Медиите в западната ни съседка пък съобщават за 15 задържани българи. 

МВР на РС Македония коментира и побоя, който е бил нанесен на наши сънародници преди мача между двата тима. При инцидента беше намушкан 29-годишен българин. „Установена е самоличността на по-голямата част от нападателите и случаят е изяснен, след което ще бъдат повдигнати обвинения. Пострадалият е преместен в болница "Св. Наум Охридски" и е в стабилно състояние”, пишат от вътрешното министерство на РС Македония.

"Това нападение е от омраза. Нападателите не са футболни хулигани". Заяви Виктор Стоянов от Фондация „Македония”. 

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега