Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българските граждани вече могат да пътуват транзит от България през Румъния без специално разрешениe

Българските граждани вече могат да пътуват транзит от България през Румъния без специално разрешениe

Промяната е в изпълнение на нови разпоредби на румънските власти от 18 май 2020 г. във връзка с обявяването на Ситуация на тревога на територията на страната като част от борбата срещу разпространението на COVID-19.

Румъния вече позволява свободен сухопътен транзит на българските граждани, които пътуват от България, без да изисква индивидуално разрешение по дипломатически път. За това са уведомени с нота от Министерството на външните работи на Румъния, съобщават от МВнР. 

За българските граждани, пътуващи транзитно през Румъния в посока България, остава досегашният режим на свободен транзит без разрешение по дипломатически път. При сухопътно транзитно преминаване през Румъния българските граждани е необходимо да спазват установените зелени коридори. Информация за тях може да бъде намерена тук.

По информация на посолството ни в Букурещ поради интензивния трафик на моменти преминаването през ГКПП е силно затруднено. Информация за работещите ГКПП и осреднено време на преминаване може да бъде намерено тук! Изискването за разрешение по дипломатически път за транзит отпада за всички граждани на страни – членки на Европейския съюз, Европейската икономическа общност, Швейцария и Великобритания.  

Промяната е в изпълнение на нови разпоредби на румънските власти от 18 май 2020 г. във връзка с обявяването на Ситуация на тревога на територията на страната като част от борбата срещу разпространението на COVID-19.  При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Букурещ на телефони: + 40 (0)21 230 21 50; + 40 (0) 21 230 21 59.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега