Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българско коте се сдоби с изкуствени лапи

Българско коте се сдоби с изкуствени лапи

Котаракът Пух отново има възможност да обикаля по котешки дела на четири лапи, след като се сдоби с два чисто нови титаниеви крака.

Котаракът Пух отново има възможност да обикаля по котешки дела на четири лапи, след като се сдоби с два чисто нови титаниеви крака. Десетмесечното животно, изгубило задните си крайници при инцидент с автомобил, претърпя тежки интервенции и сложен рехабилитационен процес, но само за няколко дни се превърна в медийна звезда със своите протези.

Иновативната високотехнологична операция бе извършенаот столичния ветеринар д-р Владислав Златинов. До този момент подобно протезиране е осъществявано само в два ветеринарни центъра в света. Процесът включвакостно вграждане на титаниеви импланти, към които се прикрепват специалноизработени външни протези.

Интересното в случая е, чепървоначалният опит на най-изявения иноватор – проф. Ноел Фицпатрик(Великобритания), въвел този метод във ветеринарната медицина, бива използван дориза подобрение и на методите, прилагани в хуманната медицина. Това е рядък случай, в който постижение във ветеринарнатамедицина помага в развитието на съответната област на хуманните специалисти.

"Трогателнатаистория на Пух, завършила с щастлив край, ще даде надежда на други пациенти. Вече оперирахме други две котки и едно куче, които са в процес на възстановяване. Индикациите за протезиране са тежки травми или злокачествени образувания по крайниците – доскоро третирани единствено с ампутация. Иновативната терапия би спасила функцията на крайника, а в ситуацията на Пух и живота на пациентите",сподели д-р Златинов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега